Ο ΣΥΡΙΖΑ και το σεξ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης

«Ολα είναι σεξ εκτός από το σεξ. Το σεξ είναι εξουσία». Αυτή η φράση του Οσκαρ Ουάιλντ έρχεται κάθε φορά στον νου όταν σκεφτόμαστε τον Στέφανο Κασσελάκη. Μία εβδομάδα μετά τις τελευταίες καυτές φωτογραφίες του από το γυμναστήριο –στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον γάμο του στα Χανιά–, είναι αναγκασμένος να θυσιάσει το γουικέντ του για να πρωτοστατήσει σε παιχνίδια ρόλων στο μπουντρούμι του κομματικού εξαγνισμού.

Ο Κασσελάκης έπεσε σαν αερόλιθος σε μια σαραβαλιασμένη πολιτική σκηνή μονίμως εχθρική απέναντι σε ζεν πρεμιέ που δεν φορούν στενό κορσέ. Παρ’ όλα αυτά τα πήγε θαυμάσια στην αρχή, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Το κουτσομπολιό για τα χούγια και τα πάθη των δημοσίων προσώπων δίνει και παίρνει σε καθημερινή βάση. Αλλά σε μια χώρα που είναι μαθημένη στο κρυφτό, η καταιγιστική ειλικρίνεια και ο τσαμπουκάς ενός αεικίνητου νάρκισσου μας άφησε ξερούς.

Αν ζούσε ο Οσκαρ Ουάιλντ, θα έγραφε ένα θεατρικό για τον μπιτάτο αρχηγό του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Πέρυσι τέτοιο καιρό έκανε την Αθήνα Φρίσκο (Σαν Φρανσίσκο). Δεν υπήρχε παρέα όπου να μην τον γλωσσοτρώγανε σαν δαιμονισμένοι. Οι καραμπουζουκλήδες δεν μπορούσαν να το χωνέψουν. Ηταν αδιανόητο ότι ένας πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σύστησε στο πανελλήνιο τον άνδρα του με τρόπο ακόμα πιο ευθύ από εκείνον του Ανδρέα Παπανδρέου όταν μας σύστησε την Δήμητρα Λιάνη το 1988 με το περίφημο «νεύμα» του βγαίνοντας από το αεροπλάνο. Λίγο καιρό μετά σάρωσε στις εκλογές για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Στην αρχή ο Κασσελάκης ήταν πολύ χοτ (καυτός), αλλά μάλλον τσουρουφλίστηκε από τις φλόγες που άναψε. Κλειδαμπάρωσε μια κοινωνία σοβαροφάνειας μέσα σε μια σάουνα εξομολογήσεων. Εμπηξε την καύτρα του τσιγάρου σε κάμποσα ζωτικά ψεύδη και δεν άφησε όρθια ιερά και όσια. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ακατάσχετη επιθυμία του να υποβάλλει τη ζωή του (αλλά όχι την επαγγελματική διαδρομή του) στο σκληρό φως της απόλυτης διαφάνειας. Ο αστραφτερός καραβοκύρης ξεφώνησε πολύ κόσμο (outing) με αφορμή τη δικαιοσύνη, την οικονομία, το κόμμα, την εξουσία. Αντέχουμε τόσες αλήθειες μαζεμένες; Δεν είναι καλύτερα να συμφωνήσουμε ότι είναι τρελός;

Το κυριότερο είναι ότι ο Κασσελάκης το παράκανε με τις πισίνες και τις σπιταρόνες και λησμόνησε ότι το σάστισμα δεν κρατάει για πάντα. Μας ξεθέωσε. Η φουριόζα φυσιογνωμία του έπαψε να κυριεύει το λαϊκό κουβεντολόι. Συνήθισαν τα μάτια και στόμωσαν τα αυτιά. Παρ’ όλα αυτά, ας μη βιαστούμε να τον ξεγράψουμε. Δεν βγήκε αρχηγός μόνο από τουρίστες που είδαν φως και μπήκαν, αλλά και από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βγάλει από τη μέση τις υπουργάρες της πρώτης φοράς. Αν καταγγείλει εσωτερικό πραξικόπημα απ’ όσους κατέβασαν τα βρακιά τους στα συμφέροντα, θα πάρει όλο το χαρτί. Επομένως, το σεξ στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί επί σκηνής με τον μπιτάτο αρχηγό, για πάρτη του οποίου ο θείος Οσκαρ, αν ζούσε, θα έγραφε ακόμα ένα θεατρικό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT