Αυτός που έφερε το… φως

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έπεσαν απ’ τα σύννεφα με την αποπομπή Κασσελάκη. Ηταν ηλίου φαεινότερον τι θα γίνει. Πριν από ένα χρόνο –μόλις είχε εκλεγεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ– γράφαμε («Το ραντεβού Κασσελάκη με την πολιτική», 1.10.23) ότι ο νέος αρχηγός είναι άσος στην επικοινωνία, αλλά βαθιά νυχτωμένος από πολιτική και απολύτως αδαής στα θέματα της Αριστεράς.

«Η επικοινωνιακή δεινότητα και το νεανικό χαρωπό στυλ του νέου αρχηγού μπορεί να έφεραν το χαμόγελο σε κάποιους απελπισμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στα όρια της κατάθλιψης μετά τη συντριβή του κόμματος στις εκλογές, ωστόσο τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Δεν πρόκειται να δεχτούν ότι έχασαν το κόμμα από έναν ουρανοκατέβατο γιάπη ο οποίος συμπαθούσε τον Μητσοτάκη, βαφτίστηκε αριστερός από τον Τσίπρα και προσπάθησε να το αποδείξει με μία εκδρομή-αστραπή στη Μακρόνησο». Και προσθέταμε: «Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να οικοδομήσει ένα προφίλ μοντέρνου πολιτικού, με φρέσκες ιδέες και νέα οπτική στα πράγματα, που δεν υπηρετείται όμως ούτε από τις κοινοτοπίες που λέει καθημερινά ούτε από την ομάδα του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά που τον πλαισιώνει. Δύο πρόσωπα που είναι συνυφασμένα με την τοξικότητα και τον λαϊκισμό – “κόκκινο πανί” για κάθε κεντροαριστερό ψηφοφόρο που θα ήθελε να προσελκύσει το κόμμα».

«Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε εάν ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια επικοινωνιακή “φούσκα” χωρίς περιεχόμενο, ένας υπερκινητικός, αυτάρεσκος ηθοποιός που αρκείται να διαβάζει με στόμφο την πρόζα που άλλοι γράφουν γι’ αυτόν ή κάποιος σοβαρότερος που θα μπορούσε να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του κόμματος».

Σήμερα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη αντιλαμβάνεται πλέον ότι ο αμερικανοφερμένος ήδη τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την απίθανη αμετροέπεια και το παραφουσκωμένο «εγώ» («Σήμερα κέρδισε το φως» ήταν η πρώτη του δήλωση στις 24.9.23) δεν είχε κανένα σχέδιο ή όραμα. Επιδίωξε να καλύψει την άγνοιά του στα πολιτικά με επικοινωνιακές ακρότητες και αντιδεξιές κορώνες. Ηθελε ένα κόμμα ραμμένο στα μέτρα του και ήταν έτοιμος να αποπέμψει όλους όσοι τον αμφισβητούσαν. Δεν τα κατάφερε.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ; Αβέβαιο. Εκτοξεύθηκε σε κόμμα εξουσίας επειδή καβάλησε το λαϊκίστικο κύμα του αντιμνημονιακού αγώνα και «ξεφούσκωσε» όταν αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στα προ μνημονίων ποσοστά: 3%-4%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT