Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ κάποτε να ξανακυβερνήσει…

Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ κάποτε να ξανακυβερνήσει…

2' 20" χρόνος ανάγνωσης

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχουν ακουστεί πολλά από τους υποψηφίους, αλλά όχι εκείνα που απαντούν στις απορίες και πρωτίστως στις προσδοκίες των πολιτών για το αύριο της χώρας. Τα στελέχη που φιλοδοξούν να ηγηθούν της παράταξης περιγράφουν άλλοι με φανατισμό και άλλοι με νηφαλιότητα πώς θα κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν φαίνεται να έχει χάσει και τον… ύπνο του. Είδαμε προ ημερών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μια αντιπαράθεση με πολιτικές αιχμές, ενίοτε και αψιμαχίες, αλλά κόσμια και πάντως μακριά από αθλιότητες που ζούμε εσχάτως στην κλωτσοπατινάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλές οι αβρότητες και ο πολιτισμός, αλλά οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων δεν έχουν ξεδιπλώσει ένα σχέδιο για το πώς και με ποιες πολιτικές θέλουν να διεκδικήσουν την εξουσία. Είναι ενδιαφέρον πάντως πως όλοι οι υποψήφιοι (άλλοι με απόλυτη σαφήνεια άλλοι με μισόλογα) ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους οιαδήποτε συνεργασία κορυφής με το σπαρασσόμενο καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η σαφής δέσμευση έχει αξία μέγιστη αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να κυβερνήσει, καθώς πέραν όλων των άλλων πρέπει να καταδικάσει οριστικά τη χυδαιότητα και τον λαϊκισμό που ευτέλισαν τα πάντα. Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα για τους πολίτες που έκαναν άλλες επιλογές στο παρελθόν και ενέδωσαν στις σειρήνες. Ο αποκλεισμός ισχύει προφανώς για εκείνους που πετροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ και τους ανθρώπους του για να πιάσουν στασίδι στην ετερόκλητη συμμαχία που ταλαιπώρησε τον τόπο για πέντε χρόνια και τις συνέπειες θα πληρώνουν γενεές Ελλήνων. Ορισμένοι εξ αυτών των γυρολόγων έχουν ξαναβγεί στην πολιτική αγορά και παριστάνουν τους γεφυροποιούς δηλώνοντας πως τάχα τους πήρε ο… πόνος για την τύχη της παράταξης. Το «τομάρι» τους και μόνον αναζητούν να διασώσουν με αυτή τους τη διαθεσιμότητα, καθώς ζουν στην αφάνεια και στην απαξία, ενώ εισπράττουν και αυτοί τη χυδαιότητα στην εσωκομματική αντιπαράθεση. Αυτά που έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του τα προηγούμενα χρόνια εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων τους επαναλαμβάνονται σήμερα στον δικό τους εμφύλιο.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αρκεί να μην υποτιμήσουν οι υποψήφιοι (-ες) για την ηγεσία το πραγματικό ζητούμενο για τους πολίτες, που είναι ασφαλώς η προοπτική της χώρας και η θέση τους σε αυτή.

Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μείνει μακριά από αυτές τις τοξικές πρακτικές και τους ανθρώπους που τις έχουν κάνει επιστήμη. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αρκεί να μην υποτιμήσουν οι υποψήφιοι (-ες) για την ηγεσία το πραγματικό ζητούμενο για τους πολίτες, που είναι ασφαλώς η προοπτική της χώρας και η θέση τους σε αυτή. Η ενδοσκόπηση κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και να μιλήσουν με κανονική γλώσσα για το πώς θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών.

Τα συνθήματα για το πώς θα κατατροπώσουν τη Δεξιά και άλλα ηχηρά παρόμοια ενδεχομένως να χαϊδεύουν τα αυτιά λίγων φανατικών, αλλά δεν δημιουργούν ρεύμα που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς την κορυφή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT