Ψηφίστε Δούκα να τελειώνουμε

2' 8" χρόνος ανάγνωσης

Δεν θα σχολιάσω την αγανάκτηση του κ. Δούκα για τη γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη. Παριστάνει τον δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποχωρεί από το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ όπου μόλις έχει καταθέσει ένα στεφάνι με το όνομά του. Το θεώρησε προσβολή, όχι νεκρού, αλλά ζωντανού τον οποίον υποτίθεται ότι ο σκιτσογράφος παρέστησε ως νεκρό. Μια ιδιαιτέρως πρωτότυπη ερμηνεία με μεταφυσικές προεκτάσεις αφού στον φυσικό κόσμο στον οποίον ζούμε όλοι μας, μαζί μας και ο Χάρης Δούκας, ο νεκρός δεν δύναται, εκ των πραγμάτων, να καταθέτει στεφάνια. Θα μου πείτε ο κ. Δούκας δεν είναι πρώτη φορά που επιδεικνύει τις καλές του σχέσεις με τη μεταφυσική σκέψη. Στην προεκλογική του εκστρατεία υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τη θερμοκρασία της Αθήνας κατά πέντε βαθμούς. Ως δήμαρχος απαίτησε να απαλλαγούν τα εργοτάξια του μετρό από τις οχληρές λαμαρίνες. Και ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε το κοινό του πως θα συνδυάσει μια χαρά το ύψιστο αξίωμα της κομματικής προεδρίας με την ηγεσία του δήμου της Αθήνας όπως τα κατάφεραν Σιράκ, Μιτεράν, Βίλι Μπραντ και λοιποί δούκες της ευρωπαϊκής πολιτικής. Είναι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό του και μου κάνει εντύπωση για ποιον λόγο θυμώνει όταν κάποιος του υπενθυμίζει ότι δεν έχει λόγους να είναι τόσο ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Κυρίως με επιχειρήματα χαμηλής πολιτικής, όπως το σκουπιδαριό και τις φυλές των τρωκτικών που έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τον καταλαβαίνω τον κ. Δούκα. Ο άνθρωπος έχει σχέδιο, το οποίο, αν μη τι άλλο, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να εκτιμήσουν. Αφήνει την Αθήνα στο έλεος των σκουπιδιών και των τρωκτικών. Το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μου έχει μια οσμή ούρων που είν’ η αλήθεια είχα καιρό να την απολαύσω. Οπως έχω καιρό να δω να περνάει μπροστά απ’ το σπίτι μου το όχημα που ρίχνει νερό με πίεση. Ομως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η στρατηγική. Οταν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρει τους τρόπους για να ανακουφίσει τους δημότες της Αθήνας από τη βρώμα. Διπλό το κέρδος: θα καταξιωθεί ως δήμαρχος αλλά και θα αποδείξει ότι το κόμμα του είναι αυτό που καθάρισε την Αθήνα. Μέχρι τότε κάνετε υπομονή φίλοι Αθηναίοι. Κυρίως μη μου θυμώνετε και μη θυμώνετε τους άρχοντες. Εμαθα ότι η κυρία αντιδήμαρχος καθαριότητας θύμωσε με όσα της έλεγαν κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας για την κατάσταση στην περιοχή. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το σχέδιο του δημάρχου. Ας πάνε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν Δούκα, αν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια που τους ενοχλούν. Για να μάθουν επιτέλους ότι τα σκουπίδια ενοχλούν μόνον όσους δεν έχουν αντίληψη της υψηλής πολιτικής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT