«Τα 73 χρόνια»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης

Υπόθεση εργασίας. Η ανερχόμενη κ. Λατινοπούλου, η οποία συγκεντρώνει ένα στρογγυλό πέντε στις δημοσκοπήσεις –μάλλον δυναμικό–, συνασπίζεται με τον κ. Βελόπουλο ο οποίος αγγίζει το δέκα το καλό. Μαγνητίζουν με τη δύναμή τους τα «ξηροκάρπια» του Νατσιού και τα λοιπά παρελκόμενα. Κι έτσι, από κομπάρσοι, αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστή στην πολιτική μας παραγωγή. Σημείο σύγκλισης; Κατ’ αρχάς η εξωτερική πολιτική της χώρας, που στον αναστατωμένο πλανήτη μας λειτουργεί ως λυδία λίθος. Ο κ. Βελόπουλος δεν κρύβει τη συμπάθειά του για τον ιμπεριαλισμό του Ξανθού Γένους. Η δε κ. Λατινοπούλου εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό ρωσικό κόμμα του Ορμπαν και της Λεπέν. Αν καταφέρουν να μας κυβερνήσουν –τίποτε απίθανο, εδώ μας κυβέρνησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ–, η Ελλάδα θα απομονωθεί από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Εξασθενημένα μεν, υπαρκτά δε. Θα συνασπισθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς με τον Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσουν την ανατροπή; Ποια είναι η θέση τους απέναντι στα δύο πολεμικά μέτωπα της Δύσης; Υπερασπίζονται το Ισραήλ και την Ουκρανία; Συμφωνούν με την εξωτερική μας πολιτική; Χωρίς «ναι μεν αλλά» και χωρίς υποσημειώσεις. Ή μήπως ο «αντιμητσοτακισμός» τους θα λειτουργήσει ως προκάλυμμα για τον έρωτά τους με τους Ρώσους και τους Παλαιστινίους; Η παράταξη των Κολοκοτρωναίων –με όλον τον σεβασμό στον στρατηγό– διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα. Είναι κομμάτι της ελληνικής ψυχής.

Μάλλον υπόθεση επιστημονικής φαντασίας, θα μου πείτε. Ξεχνάμε ότι η λεγόμενη Ακροδεξιά είναι ελληνική. Κοινώς, χρειάζεται να περάσει εξετάσεις για να αποκτήσει το πιστοποιητικό σοβαρότητας. Αυτήν που αποδεδειγμένα διαθέτουν η Λεπέν και η Μελόνι. Υπάρχουν, θα μου πείτε, και τα 73 χρόνια. Ο Νέρων του Καβάφη δεν ανησύχησε όταν το μαντείο χρησμοδότησε ότι πρέπει να φοβάται τα 73 χρόνια. Ηταν τριαντάρης τότε. Είχε καιρό. «Και στην Ισπανία ο Γάλβας κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί, ο γέροντας ο εβδομήντα τριώ χρονώ». Θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς, στα 73 χρόνια του, να ηγηθεί ενός τέτοιου συνασπισμού; Δεν ξέρω αν διαθέτει ακόμη πολιτικό κεφάλαιο για να ξοδέψει. Ομως, όταν τον είδα να χαριεντίζεται με τον κ. Παππά, σκέφτηκα ότι ο ίδιος το πιστεύει. Μετά τις ευρωεκλογές τη δημοσιότητα έχουν μονοπωλήσει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά, τι είναι η Αριστερά; Αναλύσεις επί αναλύσεων. Η δημοσιότητα είναι τόσο προσηλωμένη στον εαυτό της που δεν μπορεί να δει τις προετοιμασίες του Γάλβα. Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η φυματική Κεντροαριστερά. Το πρόβλημά της είναι η επελαύνουσα Δεξιά στα δεξιά της. Με ένα ΠΑΣΟΚ αγκυλωμένο στις αρχές του, και το ταλέντο αυτογελοιοποίησης της Αριστεράς, ο κεντροδεξιός Μητσοτάκης οφείλει να στρέψει το βλέμμα του στην καθαρόαιμη Δεξιά. Αυτή που έρχεται από την υπόλοιπη Ευρώπη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT