Η θυματοποίηση των Παλαιστινίων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Προσπαθώ να καταλάβω για ποιον λόγο ο ΟΗΕ, τόσο πρόθυμος να καταδικάσει το Ισραήλ, δεν έβγαλε λέξη για την πυραυλική επίθεση του Ιράν. Ή μήπως ζήτησε από τη Χεζμπολάχ να σταματήσει να πετάει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, πριν ξεκινήσει η επέμβαση στον Λίβανο. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιον λόγο η εντεταλμένη εκπρόσωπός του συνέκρινε το κράτος του Ισραήλ με τους ναζί. Και πώς είναι δυνατόν υπάλληλοι της οργάνωσής του για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα να είναι συνεργάτες της Χαμάς. Αλήθεια, πόσες δημοκρατίες συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ; Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο πρόεδρος Μακρόν απαιτεί εκεχειρία από το Ισραήλ, ενώ δεν απαιτεί τουλάχιστον την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, όσων έχουν απομείνει ζωντανοί. Στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία με τον Νετανιάχου, του είπε πως το Ισραήλ υπάρχει χάρη στον ΟΗΕ, άρα δεν έχει το δικαίωμα της ανυπακοής στις αποφάσεις του. Αυτός του απάντησε πως το Ισραήλ υπάρχει χάρη στους αγώνες του. Μάλλον δεν είπαν τίποτε για την «ανθρωπιστική» βοήθεια της Ευρώπης στη Γάζα, η οποία, ως γνωστόν, χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης – με την ανοχή του Ισραήλ εδώ που τα λέμε. Αναρωτιέμαι αν κάποτε κάποιος Ευρωπαίος ηγέτης παραδεχθεί το λάθος και αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Τον Γιαχία Σινουάρ σκότωσε μια σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια μιας τυχαίας συμπλοκής με ισραηλινή περίπολο. Η ιατροδικαστική υπηρεσία του Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει αν αυτοκτόνησε. Το όπλο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του είναι λάφυρο από μια συμπλοκή ανάμεσα σε Ισραηλινούς πράκτορες και τρομοκράτες της Χαμάς. Βρέθηκε κι ένα ποσό σε ισραηλινό νόμισμα που αντιστοιχεί σε 10.000 δολάρια. Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δήλωσε μετά τον θάνατό του: «Δάκρυα». Τώρα ελέγχει τη Δυτική Οχθη. Η δήλωση αρκεί για να διαψεύσει τις ελπίδες της Δύσης ότι ο θάνατος του τρομοκράτη που σχεδίασε και εκτέλεσε το έγκλημα της 7ης Οκτωβρίου μπορεί να οδηγήσει στη λύση του άλυτου προβλήματος; Ο Νετανιάχου είπε πως θα δώσει οδό διαφυγής σε όσους καταθέσουν τα όπλα. Ομως, ποιος είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα όταν ανήκει σε μια κοινότητα που ζει με τη Μεγάλη Ιδέα της καταστροφής του Ισραήλ; Ειδικά όταν του συμπαρίσταται ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας; Οταν ξέρει ότι η τύχη του μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις αμερικανικές εκλογές; Οσο η Δύση, με τη θυματολατρία της, δαιμονοποιεί τη δύναμη του Ισραήλ και ανέχεται τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Παλαιστινίων, τίποτε δεν πρόκειται να λυθεί. Ες αύριον η συνέχεια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT