Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Gala Οπερας τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου για τον σκοπό της ΕΛΕΠΑΠ, στην Κεντρική Σκηνή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ιδρυμα Ωνάση

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Gala Οπερας τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου για τον σκοπό της ΕΛΕΠΑΠ, στην Κεντρική Σκηνή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ιδρυμα Ωνάση

3' 2" χρόνος ανάγνωσης

Ο Δεκέμβριος μάς έρχεται, και μαζί το εορταστικό κλίμα των Αγίων Ημερών που κι αυτή η οικονομική κρίση δεν μπορεί να το αναχαιτίσει, αλλά το αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση και με την κατά δύναμιν στήριξη των φιλανθρωπικών εορταγορών και εκδηλώσεων… Σειρά έχουν τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά που διοργανώνει η Εταιρεία. Ετος ιδρύσεως 1936, με ένα ταξίδι στον κόσμο της όπερας, που θα χαρούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 20.30, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου. «Συνεπιβάτες» στο μουσικό αυτό ταξίδι στον κόσμο της όπερας είναι ο Μότσαρτ, ο Στράους, ο Βέρντι, ο Μπιζέ με την Κάρμεν του και πολλοί άλλοι ακόμη κλασικοί συνθέτες που θα είναι παρόντες μέσα από τα έργα τους, που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται πάντα. Με το Χριστουγεννιάτικο Gala Οπερας δίνει η ΕΛΕΠΑΠ το σύνθημα να αρχίσουν οι γιορτές λίγο πριν φθάσουν τα αληθινά Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά της Γης και στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που, με το έργο της, τα φροντίζει εδώ και 77 χρόνια!

Ιδιαίτερα συγκινητική η προτροπή της πρόσκλησης που έφθασε στο δημοσιογραφικό γραφείο: «Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε την αγκαλιά σας για να χωρέσει περισσότερα από 1.500 παιδιά με αναπηρία, σίγουρα μπορείτε να κλείσετε θέση σε μια βραδιά με αριστουργηματικά ντουέτα, σόλο και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις πιο διάσημες παρτιτούρες του κόσμου»! Και βέβαια μπορούμε και θα ’μαστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την αφιερωμένη στην όπερα χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ, συγχαίροντας το Δ.Σ. και την πρόεδρο κ. Μαριάννα Μόσχου για την ωραία έμπνευση της μουσικής εκδήλωσης! Παίζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης και τραγουδούν οι μονωδοί – σολίστ της Οπερας: Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος, Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος, Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος και ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας. Επίσης, σολίστ του μπαλέτου θα χορέψουν σε ντουέτα μερικά πασίγνωστα βιεννέζικα βαλς, χορογραφημένα από τον Ρενάτο Τζανέλλα, διευθυντή μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής. Ολα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την απαιτούμενη αναβάθμιση των χώρων των θεραπευτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας. Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία μας στο Χριστουγεννιάτικο Gala Οπερας θα δώσει χαρά και στήριξη στα 1.500 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και γι’ αυτά τα Χριστούγεννα. Πληροφορίες: ΕΛΕΠΑΠ: 210-72.54.726 και Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: 210-90.05.800.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου «Ελπίδα», Τρίτη και Τετάρτη στο ξενοδοχείον «Πεντελικόν»

Οπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, στην εορταστικά στολισμένη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, Δηλιγιάννη 66, ο κόσμος που αγαπά και αγκαλιάζει κάθε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» θα έλθει στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar για να αγοράσει το «Γούρι της Χρονιάς» και να επιλέξει σε πολύ προσιτές τιμές από τη μεγάλη ποικιλία δώρων στους πάγκους. Αντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά, ρούχα, κοσμήματα, παιχνίδια, καλλυντικά, βιβλία, κεριά και χριστουγεννιάτικα στολίδια μας περιμένουν μαζί με λιχουδιές. Στο Bazaar συμμετέχουν φέτος με δικά τους περίπτερα πολλές φίρμες με τα εκθέματά τους, συνεισφέροντας στους σκοπούς του Συλλόγου «Ελπίδα»! Ξεχωρίζει ο πρωτότυπος σταυρός που διατίθεται στα περίπτερα του Συλλόγου και του Ξενώνα «Ελπίδα», καθώς και οι ευχετήριες κάρτες, τα στεφάνια που στολίζουν τις πόρτες των σπιτιών, όλα αυτά δημιουργήματα αγάπης για τα παιδιά της «Ελπίδας» από εθελόντριες, σε συνεργασία με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «Ελπίδας».

«Γεγονότα στη Φώκαια 1914» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρχισαν οι προβολές του ντοκιμαντέρ «Γεγονότα στη Φώκαια 1914», σε σκηνοθεσία Aνιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης και κάθε Τετάρτη στις 18.30, 19.45, 21.00 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014. Στην Αθήνα αρχίζουν από αύριο Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και κάθε Κυριακή, ώρα 16.00, ακολουθεί συζήτηση. Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, Κεραμεικός. Τηλ. 210-36.12.046. Χορηγός επικοινωνίας «Δίκτυο MIKRASIATIS.gr».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT