Εικόνες καιρού και trafficking με θέα στην εξουσία…

Εικόνες καιρού και trafficking με θέα στην εξουσία…

2' 55" χρόνος ανάγνωσης

Σιωπηλός αλλά απαιτητικός εραστής ο χιονιάς, έκλεισε στην αγκαλιά του μέσα στη νύχτα τα βόρεια προάστια και οι κάτοικοι που είχαν κοιμηθεί Ελληνες ξύπνησαν Ελβετοί ή ακόμα και Εσκιμώοι σε σπίτια που είχαν θερμοκρασία igloo! Με το άνοιγμα των παραθύρων το χιονισμένο τοπίο πρόβαλε εκθαμβωτικό, τα παιδιά χοροπηδούσαν που δεν θα ’χουν σχολείο και που θα φτιάξουν χιονάνθρωπο. Οι μεγάλοι, βλέποντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κουκουλωμένα από αφράτο χιόνι, συνειδητοποίησαν τι τους περίμενε, όταν και εάν θα έλιωνε το πολύ χιόνι και θ’ άνοιγαν οι δρόμοι. Αλλά αυτά έχει η βαρυχειμωνιά, που στην Αττική δεν διαρκεί αλλά σαν την κοκέτα «μαιτρέσα» φεύγει, μαζεύοντας τις γούνες της, και αφήνει πίσω λίμνες από λασπόνερα. Μία όμως πιστή σύντροφος ήταν ήδη εκεί, από πολύ πρωί, και περίμενε υπομονετικά πάνω στο χιονισμένο πεζούλι του μπαλκονιού – η «Καθημερινή», που είχε πετάξει με τα φτερά του Γρύπα, του αγγελιαφόρου των ειδήσεων, είχε κουρνιάσει στο χιονισμένο μπαλκόνι. Η συνδρομητική εφημερίδα, προφυλαγμένη μέσα στο διαφανές περίβλημά της, που δεν βρέχεται, δεν σκίζεται, έρχεται πάντα στην ώρα της, για να πληροφορήσει, μαζί με τον πρωινό ζεστό καφέ, για τα θέματα της ημέρας. Το πρωτοσέλιδο μιλούσε για το λουτρό αίματος στην καρδιά του Παρισιού με την τρομοκρατική ενέργεια που κόστισε τη ζωή σε δώδεκα μέλη της συντακτικής ομάδας της σατιρικής Charlie Hebdo! «Στόχος, οι ελευθερίες της Ευρώπης», ο τίτλος της «Καθημερινής» επισκέπτριάς μας που, βρέχει-χιονίσει, φέρνει τις ειδήσεις, καλές, κακές, ελληνικές και ξένες. Στο «παράθυρο» η κ. Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει τη δήλωση που αφορά εμάς κι εκείνη «Οι Ελληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη». Την εικόνα συμπλήρωσε ένα πουλάκι που τσιμπολογούσε ψιχουλάκια ριγμένα αποβραδίς στο χιόνι αλλά πρόλαβε και πέταξε μακριά…

Ο χειμώνας καλά κρατεί, ο χιονιάς υποχωρεί, προεκλογικό μποτιλιάρισμα στην Β΄ Αθηνών, πρόσωπα μετακινούνται από το κόμμα τους ή επιδιώκουν θέση στο Επικρατείας, για θέα εξουσίας. Μετακινήθηκε και η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού κ. Αντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία, μένοντας όμως πιστή στην Κέρκυρα, «στις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με τίμησαν» όπως είπε, σε τέσσερις αναμετρήσεις εκλέγοντάς την βουλευτή! Λεπτομέρεια, όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του Ανδρέα, ιδρύοντας και δικό του κίνημα…

Η ατζέντα της «Καθημερινής» 2015 με μήνυμα σε στίχους

Η ατζέντα της «Καθημερινής 2015», που έφθασε στους συνδρομητές με το πρώτο φύλλο της Πρωτοχρονιάς 2015, είναι κομψή, σε χρώμα βαθύ μπλε, με σήμα τον Γρύπα, φρουρό της εγκυρότητας και επικαιρότητας των ειδήσεων της εφημερίδας, είναι ένα πλήρες ημερολόγιο, δίγλωσσο, ελληνικά-αγγλικά, περιλαμβάνει τις γιορτές, τις αργίες 2015 –σύνολο 13, οι δύο (Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια) πέρασαν ήδη, και τις σχολικές αργίες– διακοπές. Υπάρχει χώρος για σημειώσεις –το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν– και ολόκληρες σελίδες στο πλαίσιο κάθε μήνα, με στίχους Ελλήνων ποιητών να φωτίζουν μία ημέρα, μία επέτειο, μία συνάντηση. Ευκαιρία, μαζί με την ατζέντα, να στείλετε ένα μήνυμα «Δες τι γράφει στις 25 Ιανουαρίου 2015». Γυρίζετε στην ημερομηνία και να τι λέει (π.χ.) για την ημέρα των εκλογών ο Νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης.

Αστρο της αυγής, όταν χαμήλωνες τα μάτια

οι ώρες μας ήταν πιό γλυκές από το λάδι

πάνω στην πληγή, πιό πρόσχαρες από το κρύο νερό

στον ουρανίσκο, πιό γαλήνιες από τα φτερά του κύκνου.

Γιώργος Σεφέρης,

Νοτιάς Ζ΄, «Μυθιστόρημα»

Αποτελεί ένα διακριτικό χρήσιμο δώρο, ένα ημερολόγιο συντροφιά για το 2015, ιδιοκτησία – έκδοση «Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.». Σχεδιασμός Valentina Villegas – Νίκας. Διευθύντρια Marketing Ντόρα Πάκα.

Τώρα μπορούν οι αναγνώστες να βρουν την ατζέντα στα καταστήματα της «Καθημερινής», Πανεπιστημίου 47-49, Στοά Αρσάκη και Πλατεία Πλατάνου, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 99.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT