Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας καλεί τους μικρούς φίλους του σε δύο Αποκριάτικες Κυριακές, με δράσεις και διασκεδαστικό πρόγραμμα…

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας καλεί τους μικρούς φίλους του σε δύο Αποκριάτικες Κυριακές, με δράσεις και διασκεδαστικό πρόγραμμα…

5' 3" χρόνος ανάγνωσης

Μ’ αυτά και μ’ αυτά που συμβαίνουν, ξεχάσαμε ότι έχουμε μπει για τα καλά στο Τριώδιο και τα μικρά παιδιά το περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία! Το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά ετοίμασε για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, σε εορταστική ατμόσφαιρα, ένα πλούσιο πρόγραμμα κατασκευών και διασκέδασης, που θα τους μείνει αξέχαστο! Οι δύο Κυριακές –αυτή 15 Φεβρουαρίου και η άλλη 22 Φεβρουαρίου– είναι αφιερωμένες στους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του. Από τις 10 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για ένα αποκριάτικο πάρτι διαρκείας. Η είσοδος θα είναι από το Κέντρο Γαία, Οθωνος 100, Κηφισιά. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ και δωρεάν για τα παιδάκια έως 2 ετών. Ο γνήσιος Κινέζικος Δράκος είναι, φέτος, ο κυρίαρχος της διασκέδασης. «Χορέψτε μαζί του ακολουθώντας την παραδοσιακή Χρυσή Μπάλα που συμβολίζει Καλή Τύχη»! Το πρόγραμμα, επίσης, περιλαμβάνει κατασκευή αποκριάτικων μασκών που τα παιδιά τις φτιάχνουν μόνα τους με πολύχρωμα χαρτιά. Επίσης μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν τον δικό τους χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα. Το πάρτι περιλαμβάνει και αποκριάτικο γαϊτανάκι, με μουσική, κίνηση, χορό, παιχνίδι, σύμφωνα με το παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς. Επίσης, θα υπάρχουν μουσικοχορευτικά παιχνίδια και το δημοφιλές για τα πιτσιρίκια, και όχι μόνον, Face Painting. Με ειδικά κραγιόνα και μπογιές, το πρόσωπο γίνεται μάσκα. Μεταμορφωθείτε σε λεοπάρδαλη, πεταλούδα, αρκούδα, χελώνα! Για όλες τις ηλικίες υπάρχει το Museio Cafe και το εστιατόριο «Αμμωνίτες» με λιχουδιές και γεύμα που συμπληρώνουν την όμορφη μέρα.

Οι μικροί φίλοι ας φορέσουν –λέει η πρόσκληση– τη στολή τους, ένα αποκριάτικο καπέλο, μία μάσκα, και ας μπουν στη διασκέδαση. Χορηγοί επικοινωνίας: ΣΚΑΪ, Ερευνητές της «Καθημερινής» (και ο Τήλεφος της «Κ»). Τηλ. επικοινωνίας 210 80.15.870. Το κυριακάτικο αποκριάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις δύο μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου και την έκθεση «Ανακαλύψτε την Αγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές» για μεγαλύτερα παιδιά και τους συνοδούς. Καλή διασκέδαση!

Στην Παλαιά Βουλή, αύριο Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου «Τα ωραιότερα ποιήματα για τον Πατέρα»

«Είναι σκληρό να πιστεύεις ότι ο πατέρας σου συνεχίζει να είναι κοντά σου και να σου δίνει τη γνώμη του μόνο όταν του τη ζητήσεις. Να σε στηρίζει στις προσωπικές σου δύσκολες στιγμές και αποφάσεις», εξομολογείται ο διαπρεπής Σμυρναίος την καταγωγή Δημήτρης Λινός, καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ενώσεως Σμυρναίων. Ο καθηγητής Δημήτρης Λινός προλογίζει την έκδοση της ανθολογίας «Τα ωραιότερα ποιήματα για τον Πατέρα» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε επιμέλεια Θανάση Θ. Νιάρχου και Θανάση Α. Καστανιώτη, που θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 14/2 και ώρα 11η πρωινή στην Παλαιά Βουλή.

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε το 1922 στη Σμύρνη και ήταν έξι μηνών στην Καταστροφή. Κατάφερε να φτάσει στον Πειραιά, να σπουδάζει το βράδυ στην “Ιωνίδειο” και το πρωί να δουλεύει στο μηχανουργείο του πατέρα του. Κατάφερε να δώσει ζωή σε επτά παιδιά και να τα στηρίξει, να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν, να κάνουν πολυμελείς οικογένειες», γράφει στον πρόλογο ο περήφανος γιος του που έχει κι αυτός μεγάλη οικογένεια με πέντε παιδιά και υπέροχη σύντροφο, την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Μία αφήγηση από καρδιάς από τον εμπνευστή του βιβλίου Δημήτρη Λινό. Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο πατέρας του, Ανδρέας Λινός, με τον πρωτότοκο γιο του Δημήτρη, από το οικογενειακό λεύκωμα που κρατούν σαν θησαυρό όλοι οι Μικρασιάτες.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, η Κική Δημουλά, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Σωτήρης Σόρογκας. Θα διαβάσει η Φιλαρέτη Κομνηνού. Συντονιστής ο Θανάσης Νιάρχος. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα δοθούν στην Ενωση Σμυρναίων για τους πολιτιστικούς σκοπούς της.

«Βαφτίσια» στις Βρυξέλλες;

Με το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup και πότε θα παρθεί η απόφαση, φυσικό είναι Τύπος και ΜΜΕ να έχουν εκεί στραμμένη την προσοχή τους. Ξανάρχισαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και σε άλλους χώρους, μόνον που τους «αγανακτισμένους» έχουν αντικαταστήσει οι «υπερασπιστές της κυβέρνησης» που ψήφισαν και η οποία διαπραγματεύεται με τους εταίρους καίρια σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Κουρεμένος σύρριζα ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, διακριτικός σε εμφάνιση ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Δραγασάκης, προσέχει περισσότερο τις θέσεις παρά τη ρητορική του προγράμματος της «κυβέρνησης του λαού για τον λαό». Κάθησαν οι δυο τους στο τραπέζι των Βρυξελλών μαζί με τα μεγάλα ονόματα του Eurogroup και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς στην Ελλάδα. Γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Πώς θα «βαφτιστεί» το νέο αντι-Μνημόνιο;

Προσγείωση στην Ολομέλεια

Με χιονοθύελλα μας αποχαιρέτησε η Πόλη, με στρωμένο το χιόνι μάς καλωσόρισε η Αθήνα, ελβετικό τοπίο τα βόρεια προάστια. Και, ανοίγοντας την τηλεόραση, στη ΝΕΡΙΤ, προλάβαμε τη νέα -και σε ηλικία- πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να βάζει τάξη στην Αίθουσα της Ολομέλειας, όπου αργά το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου είχε τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η έδρα της Βουλής ήταν πλέον δική της, όσο και το ηλεκτρικό κουδούνι, το οποίο δεν θα το χρειαστεί παρά σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο τόνος της φωνής της και η ένταση της κόρης του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου εγγυάται ότι ξέρει να επιβάλλεται σε δημόσιο χώρο, από θέση ευθύνης. Τα πριν ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η στήλη χαιρέτισε την ανάδειξη της υπουργού Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ηταν η πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος της Βουλής και έθεσε γερά θεμέλια σοβαρότητος και αξιοπρέπειας ως καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η στήλη θα παρακολουθεί τη νέα πρόεδρο Ζωή πάνω στην έδρα, να δρομολογεί τη δική της διαδρομή στο υψηλό κοινοβουλευτικό αξίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τον αντιπρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαμάνη από την αντιπολίτευση, που, θυμηθείτε το, θα μας εντυπωσιάσει με την κομψότητά του, ιδίως τώρα που έχει συναγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Το πρώτο επεισόδιο που προλάβαμε αφορούσε μερικούς από διάφορες πτέρυγες, που ψήφιζαν, και σηκώνονταν από τη θέση τους για να συνομιλήσουν με άλλους. Αλλά η φωνή της προέδρου Ζωής τούς… έβαλε στη θέση τους, κυριολεκτικά! «Οι συνάδελφοι που ψήφισαν είτε να μείνουν στη θέση τους είτε να βγουν έξω. Αυτό απαιτεί η κοινοβουλευτική ονομαστική ψηφοφορία». Κι έτσι κι έγινε. Ομαλή προσγείωση, λοιπόν, στην Αθήνα. Παροδικές οι αντεγκλήσεις μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αντιπολίτευσης, που και οι δύο δεν έχουν συνηθίσει ακόμη ότι άλλαξαν θέσεις…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT