Η επιτυχία του Παζαριού που διοργάνωσαν κι εφέτος οι «Φίλοι της Μέριμνας» για τους σκοπούς του ιστορικού σωματείου – Η αλληλεγγύη, ευοίωνο σημάδι των δύσκολων καιρών…

Η επιτυχία του Παζαριού που διοργάνωσαν κι εφέτος οι «Φίλοι της Μέριμνας» για τους σκοπούς του ιστορικού σωματείου – Η αλληλεγγύη, ευοίωνο σημάδι των δύσκολων καιρών…

3' 2" χρόνος ανάγνωσης

Η ανταμοιβή για τον χρόνο και την αφοσίωση που αφιερώνουν οι «Φίλοι της Μέριμνας», ενισχύοντας καθημερινά και μακροχρόνια τον αγώνα της Μέριμνας κατά του πόνου και της δοκιμασίας του αποχαιρετισμού για παιδιά και εφήβους, ήταν η μεγάλη επιτυχία που είχε κι εφέτος το έκτο Μεγάλο Παζάρι – Garage Sale, που διοργάνωσαν το πρώτο απριλιάτικο τριήμερο στην Αθήνα. Στη Βασιλίσσης Σοφίας, με είσοδο τις οδούς Καισαρείας και Εβρου, το Παζάρι λειτούργησε και πάλι σαν μαγνήτης για όσους έχουν πολλή αγάπη και λίγα χρήματα να προσφέρουν για έναν μεγάλο σκοπό! Ενας τεράστιος χώρος γεμάτος με πράγματα σπιτιού, έπιπλα, πίνακες, κρύσταλλα, φωτιστικά, όλα εξαιρετικού γούστου, κι άλλα με τη δική τους ιστορία, όπως ο μεγάλος καθρέπτης με ξυλόγλυπτη κορνίζα, ψηλός ώς το ταβάνι. «Πουλήθηκε ο Καθρέφτης της γιαγιάς», τηλεφώνησε στους δικούς της η Χριστίνα Κυριακοπούλου, επί σειρά ετών ταμίας των «Φίλων της Μέριμνας», πάντα μέλος του Δ.Σ. της αλλά και ταμίας του «Eliza-για κακοποιημένα παιδιά», για να τους δώσει την είδηση ότι βρήκε αγοραστή ο Καθρέπτης της γιαγιάς «που τον δώσαμε γιατί έτσι θα ήθελε κι εκείνη!». Το αληθινό πρόσωπο της αγάπης το είδαμε σ’ αυτό τον Καθρέφτη στο Παζάρι. Είναι η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Φίλων της Μέριμνας», Ντόλλα Νομικού, η γραμματέας Αννα Ανδρεάδη, τα μέλη του Δ.Σ. Χριστίνα Κυριακοπούλου, η δικηγόρος Γκέλυ Βούτσελα, η υπεύθυνη για το Παζάρι-Sale Κορίννα Βακαλοπούλου, το μέλος Νόννυ Ρεμπουτζάκου, και όλες οι φίλες της Μέριμνας με εθελοντική εργασία ολοχρονίς. Ολες αυτές μάς υποδέχθηκαν στον τεράστιο χώρο φωτισμένο όχι μόνο με φωτιστικά μιας άλλης εποχής και κουλτούρας αλλά με τα χαμόγελα της ικανοποίησης που απ’ όλη την Αθήνα, συνοικίες, προάστια, ήρθε κόσμος να στηρίξει το έργο των Φίλων για τον σκοπό της Μέριμνας!

Οι αγοραστές –περισσότερο γυναίκες εκείνο το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, απομεσήμερο– έδειχναν τι είχαν επιλέξει, όλα καλού γούστου και με πολύ χαμηλές τιμές. «Το πήρα για να διαβάζω στον καναπέ μου, με κλειστή την τηλεόραση απέναντι», μας είπε νεαρή κοπέλα. «Για τη βεράντα μου είναι ό,τι πρέπει πολυθρονάκια και τραπέζι από μπαμπού», καμάρωνε άλλη το σύνολο που μεταφερόταν ήδη στο σπίτι της, χωρίς έξτρα έξοδα. «Πήρα τον πίνακα αυτό, με το σχέδιο αγνώστου, γιατί μου άρεσε η σιδερένια παλιά κορνίζα του», εξομολογείται μια Αθηναία. «Και εάν είναι σχέδιο γνωστού ζωγράφου, τότε θα τον φέρω πίσω στους φίλους της Μέριμνας, για να πωληθεί στην τιμή που πρέπει, για τον σκοπό της Μέριμνας», η αποστομωτική απάντηση!

Τα παιδιά έφευγαν με πασχαλινές λαμπάδες λεπτού γούστου – ένα «μάτι» με κοκέτικο φιογκάκι! Τα κρυστάλλινα ποτήρια, ιδίως τα μπακαρά, είχαν δική τους πελατεία, κυρίως ανδρική! «Τις δύο πρώτες ημέρες ήρθε πολύς κόσμος, αγοράσθηκαν πάνω από τα δύο τρίτα του συνολικού προς διάθεση υλικού μας», έλεγαν οι κυρίες του Δ.Σ. των «Φίλων της Μέριμνας» που μας υποδέχθηκαν.

Οι φωτογραφίες της στήλης είναι αποδεικτικές γιατί κράτησαν τα χαμόγελα της ικανοποίησης, επειδή κι εφέτος μπόρεσαν οι «Φίλοι της Μέριμνας» να βοηθήσουν με το Παζάρι Αγάπης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο σύνολό τους για τη λειτουργία της Υπηρεσίας «Παιδική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι», που είναι ο σκοπός της Μέριμνας. Οπως ήδη γράψαμε, αναγγέλλοντας το τριήμερο Παζάρι, «η Υπηρεσία αυτή δίνει σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών που απειλούνται από σοβαρή αρρώστια ή διανύουν τελευταίο στάδιο, το να μπορούν να μείνουν στον οικείο χώρο με την οικογένειά τους και με ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα χάρις στη Μέριμνα, διώχνοντας μακριά τη μοναξιά…». Πολλές που αγόραζαν πράγματα για το σπίτι τους είχαν ζήσει αποχαιρετισμούς και απώλεια αγαπημένων στην οικογένειά τους και ήθελαν να βοηθήσουν το κατά δύναμιν.

Σε παρόμοιες καταστάσεις μόνον η αγάπη απαλύνει τον πόνο. Τα χαμόγελα της ικανοποίησης είναι τα μόνα που επιστρέφει ο καθρέφτης της ζωής σε όσους, με αίσθηση καθήκοντος, συντρέχουν τον διπλανό τους…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT