Το σημερινό μήνυμα της πλατείας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι παρεμβάσεις στις πολιτικές συγκεντρώσεις των άλλων, διαφωνώ ή συμφωνώ! Ορισμένοι τις καταγγείλαμε όταν ξεκίνησαν και ζητήσαμε από τους αριστερούς τύπου ΣΥΡΙΖΑ να μπουν μπροστά, ώστε να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει τις δικές του συγκεντρώσεις χωρίς απειλές. Επρεπε, τότε, το 2010 και στις αρχές του 2011, οι σημερινοί κυβερνητικοί να περιφρουρούν το δικαίωμα της συμπολίτευσης να εξηγεί τις επιλογές της στους οπαδούς, στα μέλη και στους ψηφοφόρους τους. Προφανώς και τις μνημονιακές. Δεν το έκαναν. Η άνοδος του λαϊκισμού στηρίχθηκε πάνω τους. Οι πιο ακραίες ομάδες, όπως είναι οι ακροδεξιοί της Χ.Α., επωφελήθηκαν. Κυρίως αυτοί, όπως περίτρανα αποδεικνύεται σήμερα.

Οι Συριζαίοι πληρώνονται τώρα με το νόμισμα εκείνης της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Ας έχει δίκιο ο (όχι πάντοτε κύριος…) Πολάκης, όταν λέει πως «το σόου από δέκα ακροδεξιούς και πέντε ΛΑΕτζήδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν “φασαρία” δεν μπόρεσε να αμαυρώσει, ούτε να σταματήσει τη συζήτηση με τον κόσμο». Να πιστέψω ότι αυτοί και μόνον τον κυνήγησαν στην Ιεράπετρα, τις προάλλες. Επραξε όμως ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προκαλέσει. Ακόμα δεν έχει βρεθεί εισαγγελέας να του ζητήσει λεπτομέρειες για τη φοροκλοπή για την οποία περηφανεύεται με τα διπλά βιβλία επί των οποίων στήριξε την πολιτική σταδιοδρομία του.

Αυτά και πολλά ακόμη δικαιολογούν την αγανάκτηση όσων θα συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα. Μπορεί το σύνθημα «Παραιτηθείτε» να μη συνάδει με τη δημοκρατική τάξη. Πιστεύω πάντοτε ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να κλείνει τον συνταγματικό τετραετή κύκλο της, ώστε να κρίνεται με σαφήνεια και χωρίς δικαιολογητικά.

Πλην όμως, το περιεχόμενο της εκδήλωσης, τα προτεινόμενα συνθήματα και, κυρίως, το αίτημα της αλλαγής δικαιολογούν την παρουσία όσων έχουν αγανακτήσει από τα ψέματα και τους φόρους. Εξάλλου, η σταλινική τρομοκρατία που επιχειρούν τα… «κουμάσια» της κάποτε αριστεράς Φίλης και Νεφελούδης, στους οπαδούς τους απευθύνεται. Γνωρίζουν πολύ καλά οι δύο αυτοί κύριοι πόσο έχουν γελοιοποιήσει όλα όσα πίστεψαν προσωπικότητες στο όνομα των οποίων έκαναν «καριέρα» αριστερών.

Με δύο λόγια, ολοένα και περισσότεροι σκέφτονται να αντιδράσουν, με κάποιον τρόπο. Επιπλέον, ένας άλλος σπουδαίος λόγος να πάει κανείς στο Σύνταγμα το απόγευμα είναι για να δείξει πόσο διαφωνεί με εκείνους που κυνηγούν τους υπουργούς στις υπηρεσιακές τους δουλειές ή τα πολιτικά στελέχη των Συριζανέλ στις πολιτικές τους απολογίες.

Το κύριο θέμα όμως της συγκέντρωσης είναι η βοήθειά της στη διαμόρφωση μιας νέας αντιπολίτευσης. Για εμάς τους πολίτες είναι εξαιρετικώς επείγον ζήτημα να έχουμε σκεφτεί, σε βάθος, πριν από τις επόμενες εκλογές, τη ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση, ώστε πραγματικά αυτήν τη φορά να ξεφύγουμε από τα μνημόνια. Αυτό με κραυγές και βρισιές δεν γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT