Ειλικρινής σεβασμός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Μία από τις μάλλον υπερβολικές διατάξεις, η οποία καταπατείται συνεχώς, ίσως μάλιστα επειδή θεσπίζει μια τόσο αυστηρή αντιμετώπιση, όπως είναι η φυλάκιση. Χειρότερη είναι όμως η μαζική επίθεση εναντίον όποιου επιχειρήσει το ως άνω «αδίκημα». Επίθεση από τον Τύπο, τα ηλεκτρονικά μίντια, τους άπειρους βαθυστόχαστους στοχαστές, τους φασίστες του Διαδικτύου και βεβαίως όλους τους σοβαρούς πολιτικούς που δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους αν δεν σπεύσουν να καταδικάσουν μετά βδελυγμίας κάτι παρόμοιο. Προσφάτως κάποιος επιχείρησε να διακρίνει μεταξύ διαφορετικών περιστάσεων «βεβήλωσης» και κόντεψε να κακοπεράσει, λες και ο ίδιος είχε αγοράσει το στοκ σημαιών του Κοκκώνη και τις είχε ρίξει στην πυρά! Εχω περισσότερη ευαισθησία από όλους μαζί εκείνους που ομνύουν υποκριτικά στη σημαία. Τους έχω δει, τους γνωρίζουμε από την Ιστορία αυτούς που ορκίζονται ότι είναι έτοιμοι να πέσουν για τη σημαία και θυμάμαι πολύ καλά ότι ήσαν καλύτερα προετοιμασμένοι να ακυρώσουν τη δημοκρατία και να καταπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, με πρώτο την ελευθερία των ιδεών και των αποφάσεων σε ό,τι αφορά τη διάθεση του προσώπου μας. Εξω από τους τόπους βασανιστηρίων οι σημαίες ανέμιζαν υπερήφανα, αλλά κανείς δεν καταδικάστηκε για προσβολή του συμβόλου.

Είμαστε υπερβολικοί. Φανταστείτε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, τα πατριωτικά αισθήματα του οποίου κανείς δεν σκέφτηκε να αμφισβητήσει, υποχρεώθηκε από την πλέμπα του Διαδικτύου και των «μέσων» ενημέρωσης (!) να ζητήσει συγγνώμη γιατί μίλησε μπροστά σε σημαία επί της οποίας είχε καρφιτσωθεί φωτογραφία του αρχηγού του κόμματος!

Πριν από λίγες μέρες, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπέρασε, με την πιο απλή κίνηση, την ελληνική σημαία που του πρότειναν προς υπογραφήν αυτογράφου, αυτό σημειώθηκε με καμάρι από τους αυτόκλητους ελεγκτές εθνοφροσύνης. Οι οποίοι όμως άλλα έλεγαν όταν το παλικάρι πήρε, στα 18 και παραπάνω χρόνια του, την ελληνική υπηκοότητα και αμέσως πήγε να κάνει το στρατιωτικό του, κι ας έχει γεννηθεί στου Ζωγράφου και στο ίδιο μαιευτήριο των Αθηνών μαζί με τόσα άλλα ελληνάκια. Χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα για να ψηφιστεί η απόκτηση της ιθαγένειας με τη γέννηση! Με τον ίδιο τρόπο ζητούν πολλοί τον κοινωνικό και, αν είναι δυνατόν, ποινικό ανασκολοπισμό νεαρών ανοήτων οι οποίοι φωτογραφήθηκαν και έθεσαν σε κυκλοφορία στο Διαδίκτυο τη φωτογραφία που τους έπιασε να σχηματίζουν το εθνικιστικό σήμα υπέρ της γείτονος Αλβανίας. Πόσο θα ήθελα να κυκλοφορήσει καλσόν με τα εθνικά χρώματα, που δεν απαγορεύεται κιόλας, ώστε να μπορώ να πω σε πολλούς απ’ αυτούς «σιγά, αγόρια, μη σας φύγει κάνας πόντος»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT