Nalyssa Green, υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις;

Nalyssa Green, υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις;

Η πορεία της στην ελληνική μουσική σκηνή, ο καινούργιος δίσκος, ένα μεγάλο πάρτι, πολλά καλοκαιρινά σχέδια και η διαχρονική αναζήτηση της χαράς

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μου αρέσει η αυτοεπιβεβαίωση που απορρέει από τον τίτλο που επέλεξε για το νέο της άλμπουμ η Nalyssa Green: Πολύ Καλή στα Πάρτυ. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, για όσους νυχτοπερπατούν, ότι ως DJ χαρίζει βραδιές αστικού ρομαντισμού. Σήμερα, έπειτα από μια πολύ ενδιαφέρουσα και συνεπή πορεία στην ελληνική σκηνή, παρουσιάζει ένα νέο άλμπουμ στο οποίο υπογράφει στίχους, μουσική και παραγωγή, παίζει με λέξεις, προσπερνά κλισέ, αυτοσαρκάζεται, εξομολογείται για έρωτες και φθαρτά σώματα, ανοίγοντας μια φρέσκια –άκρως καλοκαιρινή– σελίδα στην ελληνική ποπ. 

Αν ζητούσα έναν απολογισμό της μουσικής σου διαδρομής;

Θα σου έλεγα ότι πάντα ακολουθούσα τη ροή, οτιδήποτε μου φαινόταν φυσικό και όμορφο. Κατέθεσα όσα είχα να καταθέσω κάθε στιγμή: Πέντε δίσκους που αγαπώ και δεν μετανιώνω ούτε μία νότα, χτύπο ή στίχο, μουσικές για θέατρα, ταινίες και σειρές, συνεργασίες με άλλους μουσικούς, συναυλίες, περφόρμανς…

Nalyssa Green, υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις;-1

Η σημερινή Nalyssa πώς μοιάζει;

Κάπως πιο ώριμη, πιο γειωμένη, χωρίς τρελά όνειρα, αλλά με σιγουριά για το τι θέλω και τι μου πάει. Πολύ χαρούμενη, επίσης, για τον νέο μου δίσκο, που επιτέλους τον μοιράζομαι.

Τι μοιράζεσαι εκεί;

Οι δίσκοι μου λειτουργούν πάντα ημερολογιακά. Συγκεντρώνουν καταθέσεις, ατμόσφαιρες, σκέψεις και προβληματισμούς κάποιων χρόνων. Στον καινούργιο δίσκο εξερευνώ τη χαρά μαζί με τη θλιβερή και αγωνιώδη αναζήτησή της. Η μοναχικότητα και η συντροφικότητα. Και ο πόνος που συνοδεύει και τη μία και την άλλη. Όλα αυτά μέσα από το πρίσμα της θηλυκότητας και της παραγνωρισμένης μυστικής και ολοσχερώς παντοδύναμης ισχύος της. 

«Οι δίσκοι μου λειτουργούν πάντα ημερολογιακά. Συγκεντρώνουν καταθέσεις, ατμόσφαιρες, σκέψεις και προβληματισμούς κάποιων χρόνων».

Το αγαπημένο σου κομμάτι στο άλμπουμ;

Κάθε φορά είναι και άλλο. Θα πω το Όλα Άμμος, που ανοίγει τον δίσκο, κυρίως γιατί η φίλη μου η Νεφέλη μού έστειλε το πρωί ότι είναι στη στάση του λεωφορείου, το ακούει και κλαίει.

Τι συνιστά την απόκρυφη γοητεία της νυχτερινής ζωής της Αθήνας;

Αχ! Η νύχτα στην Αθήνα… Δεν ξέρω. Νομίζω είναι κάτι άφατο και μαγικό. Καλύτερα ας μην το εξηγήσουμε.

Τι μουσική ακούς τώρα;

Μαρίνα Σάττι, Μπίλι Άιλις, Ντανιέλα Πεζ, Νικ Ντρέικ…

Έξω από τη μουσική, τι άλλο απολαμβάνεις;

Βλέπω πάρα πολλή τηλεόραση, κλείνω το σύστημά μου και χαλαρώνω, ταξιδεύω με τις φίλες μου, βγαίνω βόλτες…

Το ωραιότερο σχόλιο που έχεις ακούσει για τα τραγούδια σου;

Πάντα λατρεύω να μου λένε ότι κάτι που έγραψα ενέπνευσε κάποιο άτομο για να φτιάξει κάτι δικό του.

Στο live σου στο Ρομάντσο τι μας περιμένει; 

Παρουσιάζω ζωντανά τον δίσκο μου στην ταράτσα, παρέα με αγαπημένους γκεστ: Καλλιόπη Μητροπούλου, Δεσποινίς Τρίχρωμη, Kristof, Pan Pan, Logout, Olina και άλλα ονόματα-έκπληξη. Μετά θα μοιραστώ τα decks με τον λατρεμένο μου DJ Lockbird για χορό μέχρι το πρωί. Θα γιορτάζω και γενέθλια, οπότε προβλέπεται χαμός.

Καλοκαιρινά σχέδια;

Θα βρίσκομαι στον Πλούτο του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στη Θεσσαλονίκη και στην Επίδαυρο. Έπειτα, έχω διάφορα live ανά την Ελλάδα και μέσα Ιουλίου θα βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Ανάφη για το διεθνές φεστιβάλ ταινιών AnafIFF. Έρχονται καινούργια βιντεοκλίπ, προετοιμασίες για μια συναυλία-φωτιά τον Σεπτέμβριο και βασικά διακοπές στις όμορφες ακροθαλασσιές μας.

Το νέο άλμπουμ της Nalyssa Green Πολύ Καλή στα Πάρτυ κυκλοφορεί από την Inner Ear και παρουσιάζεται ζωντανά με ένα μεγάλο πάρτι στην ταράτσα του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) την Πέμπτη 13/6 στις 21.00. Προπώληση: more.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT