Ειρήνη Τάσσου: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να βάζουμε τα όνειρα σε ένα ράφι»

Ειρήνη Τάσσου: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να βάζουμε τα όνειρα σε ένα ράφι»

Η νέα ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Γη της ελιάς», μιλάει στο περιοδικό «Οθόνη» της Καθημερινής

ειρήνη-τάσσου-η-ζωή-είναι-πολύ-μικρή-γ-563230045

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη δραματική σχολή, συμπλήρωσε το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του δημιουργού της επιτυχημένης σειράς του MEGA Γη της ελιάς, Αντρέα Γεωργίου, και έστειλε δοκιμαστικό βίντεο. Μισή ώρα μετά την αποστολή του, η 24χρονη Ειρήνη Τάσσου πήρε τον ρόλο της Αριάδνης Καπερνάρου και συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο, πριν ακολουθήσει το μονοπάτι της υποκριτικής, δοκίμασε την τύχη της στο Λονδίνο, σπουδάζοντας αρχιτεκτονική και νομική.

Η σειρά είναι δραματική, αλλά σίγουρα συμβαίνει κάτι ξεκαρδιστικό στα γυρίσματα.

Συνεχίζω να γελάω ακόμη με μια σκηνή φλερτ, η οποία διακοπτόταν συνέχεια. Ένας από τους σκηνοθέτες μού είχε πει επί λέξει: «Μην περπατάς σαν να θέλεις να τον πλακώσεις στο ξύλο, Ειρήνη μου. Οι νταλικέρηδες βγάζουν περισσότερη γοητεία όταν σφυρίζουν στον δρόμο».

Ποια στοιχεία σάς ενθουσίασαν στη νομική επιστήμη και ποια στην αρχιτεκτονική;

Θεωρώ πως η νομική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη ζωή, ανεξάρτητα από το αν την εξασκείς. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η εξοικείωση με τα δικαιώματά μου και η επικοινωνία τους χωρίς δυσκολία. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών, το μυαλό διδάσκεται για να σκέφτεται διαφορετικά. Συνδυάζει γνώσεις και καταστάσεις και ακονίζει τον εγκέφαλο να είναι προετοιμασμένος να «απαντήσει» σε οποιαδήποτε ερώτηση. Η αρχιτεκτονική έχει άλλη μαγεία. Σου επιτρέπει να υλοποιήσεις ένα όραμα, δίχως να μπαίνουν όρια στη δημιουργικότητα. Είχα από μικρή τρέλα με τη συμμετρία, τη γεωμετρία και την αρμονία.

Αφήνοντας τα δύο αντικείμενα για να γίνετε ηθοποιός, ποιο ήταν το τίμημα;

Για να κάνεις ό,τι θέλεις, θα θυσιάσεις άλλα πράγματα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις την αστάθεια του τόπου διαμονής, την αποχώρηση ανθρώπων από τη ζωή σου, αλλά και τις πολλαπλές συγκρούσεις με άτομα που δεν μοιράζονται τον ίδιο τρόπο σκέψης μ’ εσένα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να εγκλωβιζόμαστε σε «θέλω» τρίτων και να βάζουμε τα δικά μας όνειρα πάνω σε ένα ράφι, περιμένοντας το «αργότερα».

Προτιμάτε τη Θεσσαλονίκη όπου μεγαλώσατε ή την Αθήνα όπου ζείτε;

Η Θεσσαλονίκη μού προκαλεί μια νοσταλγία. Εκεί μεγάλωσα, εκεί έκανα τα πρώτα μου όνειρα. Η Αθήνα όμως είναι το μέρος όπου τα υλοποίησα. Συμβολίζει την ανταμοιβή των κόπων μου. Η Θεσσαλονίκη όμως δεν παύει να είναι το σπίτι μου.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινήσατε να ασχολείστε και με το kick boxing, σωστά;

Ήμουν αρκετά δραστήριο παιδί. Οι γονείς μου με έστειλαν από νωρίς για μαθήματα ταε κβον ντο. Το αγάπησα. Όταν χρειάστηκε να σταματήσω για λίγο, δοκίμασα διάφορα αθλήματα, για να αναπληρώσω το κενό από τις πολεμικές τέχνες. Οι προσπάθειες όμως ήταν μάταιες. Όταν ένας συμμαθητής μού είπε πως κάνει μαθήματα kick boxing στη γειτονιά, του είπα: «Θα με πάρεις μαζί σου». Αυτό ήταν.

Προπονείστε ακόμη;

Όσο μπορώ. Τον τελευταίο καιρό δυσκολεύτηκα λόγω φόρτου εργασίας, αλλά ευελπιστώ να επιστρέψω σύντομα.

Ποια υπερδύναμη θα θέλατε;

Σίγουρα το να μπορώ να πετάξω, να είμαι παντού και πουθενά ταυτόχρονα. Αν δεν μου αρέσει το μέρος που είμαι ή μου λείπει κάποιο άτομο που είναι μακριά, «ανοίγω» τα φτερά μου και σε λίγο χρόνο είμαι σε άλλη τοποθεσία. Τι πιο όμορφο πράγμα από το να μπορείς να μηδενίσεις την απόσταση, πριν να πεις «κύμινο»;

Ποια είναι η αγαπημένη σας ένοχη απόλαυση;

Τα γλυκά. Γεννήθηκα γλυκατζού και θα πεθάνω γλυκατζού. Ακόμα και τώρα, σκέφτομαι τον τρόπο που ρέει η σοκολάτα όταν σπάω το σουφλέ. Μου τρέχουν τα σάλια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT