Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα»

Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα»

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση προς τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς να στηρίξουν την υποψηφιότητά του απευθύνει, μέσω της «Κ», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος. «Ο διασπαστικός συνδυασμός του κ. Κακλαμάνη λειτουργεί υπέρ του κ. Καμίνη», σημειώνει, αναδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο, για λίγες ψήφους, ο Β΄ γύρος να κριθεί μεταξύ Καμίνη και Σακελλαρίδη. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αρνείται ότι ενδύθηκε το «κουστούμι» της «τάξης και ασφάλειας» στην προεκλογική μάχη που ολοκληρώνεται απόψε και σημειώνει πως τα προβλήματα της Αθήνας δεν είναι «αριστερά» ή «δεξιά», πολλώ δε μάλλον οι πολίτες που ζητούν αστυνόμευση και τάξη δεν είναι «ακροδεξιοί».

– Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, πολλοί εκτιμούν ότι φορέσατε «κοστούμι Σαρκοζί» στη μάχη και, μάλιστα, μάλλον κόντρα στο μέχρι πρότινος προφίλ σας.

– Κόντρα δεν θα το έλεγα. Μην ξεχνάτε ότι έχω συνεργαστεί με το επιτελείο του. Δεν βάζω ποτέ «κοστούμια» άλλων. Eχω φροντίσει από πολύ νέος να καταλήξω σε αυτό που εκφράζει εμένα και να μην υποδύομαι ρόλους. Στη μάχη για την Αθήνα κατέβηκα με τη διαδρομή μου, με τις πολιτικές μου απόψεις και με ξεκάθαρες θέσεις για τα προβλήματα της πόλης. Τα ίδια προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο δεξιός και ο αριστερός στην Αθήνα της λαθρομετανάστευσης, της ανασφάλειας και της εγκατάλειψης. Τα προβλήματα θέλουν λύσεις και δεν με ενδιαφέρει αν η καλύτερη λύση θυμίζει Σαρκοζί ή Μιτεράν. Με ενδιαφέρει μόνο να τα λύσω. Και για να τα λύσω μπορώ με την ίδια ευκολία να συγκρουστώ ή να αγκαλιάσω είτε τον κ. Σαμαρά είτε τον κ. Τσίπρα.

– Ωστόσο, ο λόγος σας, επικεντρωμένος στην ασφάλεια και την τάξη, χαρακτηρίστηκε από τον συνυποψήφιό σας κ. Γ. Σακελλαρίδη ακόμη και ακροδεξιός.

– Το θεωρώ ατόπημα. Δηλαδή, οι περισσότεροι Αθηναίοι που θέλουν ασφάλεια και τάξη είναι ακροδεξιοί; Αυτή και μόνον η στάση του κ. Σακελλαρίδη είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε ποια ήταν η αντίληψη που επιβλήθηκε ως «ταμπού» για την ασφάλεια, πάνω στις διαχωριστικές γραμμές άλλων εποχών. Εξαιτίας αυτών των πολιτικών κόμπλεξ, φτάσαμε στα θανάσιμα αμαρτήματα της μεταπολίτευσης, που ακόμη λειτουργούν ως πρόφαση. Καιρός να πάρουν οι έννοιες και τα δικαιώματα την ουσία τους. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και μείζον κοινωνικό δικαίωμα. Το έχω πει και το ξαναλέω… Oσοι αγνοούν την ανάγκη για τάξη και ασφάλεια ως προϋπόθεση προόδου, τρέφουν τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Να σας πω κάτι, κ. Τερζή; Αυτοί τρέφουν τα άκρα, όχι εγώ.

– Ολες τις τελευταίες ημέρες, σας ακούω να καλείτε τους ψηφοφόρους του κ. Κακλαμάνη να στηρίξουν τη δική σας υποψηφιότητα.

– Είναι προφανές ότι o διασπαστικός συνδυασμός του κ. Κακλαμάνη λειτουργεί υπέρ του κ. Καμίνη. Είναι μια επιλογή που για τους δικούς του λόγους κάνει ο κ. Κακλαμάνης, αλλά δεν έχουν λόγους να την κάνουν και οι φίλοι που τον στηρίζουν. Γιατί για εκείνους το ζήτημα είναι να αλλάξει η κατάσταση στην Αθήνα, προς μια κατεύθυνση ασφάλειας, καλαισθησίας και εξωστρέφειας.

– Ανησυχείτε ότι η όποια δύναμη του κ. Κακλαμάνη θα σας στερήσει την είσοδο στον Β΄ γύρο;

– Οι Αθηναίοι δεν έχουν τα ζητούμενα του κ. Σακελλαρίδη και του ΣΥΡΙΖΑ και είναι δεδομένο ότι δεν επιθυμούν άλλα πέντε ακόμη χρόνια εγκατάλειψης της Αθήνας από τον κ. Καμίνη. Η δημοτική μας παράταξη μπορεί να κερδίσει, αυτή του κ. Κακλαμάνη όχι, και επιπλέον είναι ο φυσικός τους χώρος. Εκεί τους καλώ. Στη νίκη για την Αθήνα, που μπορεί να είναι η πόλη της ζωής μας.

– Θα επανέλθω στο ζήτημα του τεμένους. Το αρνείστε, την ίδια ώρα που στην Αθήνα και σε όλη την Αττική λειτουργούν δεκάδες παράνομοι λατρευτικοί χώροι.

– Αυτό δεν δικαιολογεί να επιμείνουμε σε χωροθέτηση, χωρίς μελέτη και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Είναι λάθος η χωροθέτηση στο διευρυμένο ιστορικό κέντρο της πόλης. Πρέπει να μελετηθεί ξανά. Δεν θεωρώ συμβατή τη χωροθέτηση στον Βοτανικό με το σχέδιο για την τουριστική ανάκαμψη της Αθήνας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, χωρίς να ρωτηθούν οι Αθηναίοι γι’ αυτό. Ως δήμαρχος θα κάνω δημοψήφισμα και θα κινηθώ στη βάση της εντολής που θα πάρω. Ο κ. Καμίνης και ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα την ζητήσουν καν. Και αυτό είναι ενδεικτικό για το ποιος είναι προοδευτικός και ποιος όχι. Αλλωστε, τι πιο αντιδημοκρατικό και οπισθοδρομικό είναι από το να αρνείσαι τους θεσμούς των τοπικών δημοψηφισμάτων, όπως στις προηγμένες κοινωνίες. Δηλαδή, θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT