Να επισπευσθούν οι εξοπλισμοί

Κύριε διευθυντά
Το Π.Ν. παλεύει τα τελευταία 3-4 χρόνια να αποκτήσει καινούργιες Φ/Γ σε αντικατάσταση των μη εκσυγχρονισμένων ολλανδικών κλάσης «S». Το ΓΕΝ έχει κατακλυστεί σταδιακά από 6-7 προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν να αποσπάσουν το τελικό Ο.Κ. του Π.Ν.

Ο καιρός περνάει και αποφάσεις δεν λαμβάνονται. Αυτό είναι μια αρρώστια που ταλαιπωρεί τις ΕΕΔ πολλά χρόνια τώρα, ενώ οι απέναντι γείτονες τρέχουν με «1000» την παραγωγή ναυτικών μονάδων και όχι μόνο, στοχεύοντας να αποκτήσουν κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος μέσω της ναυτικής των ισχύος.

Αν θέλουμε να μη θρηνήσουμε για μία ακόμη φορά εθνικές συμφορές, ας προχωρήσουμε άμεσα σε ένα short list των τριών επικρατέστερων προσφορών και στη συνέχεια στην επιλογή της καλύτερης, ή να προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση της προσφοράς που θα επιλέξει το Π.Ν. ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι χρόνοι υλοποίησης.

Συμπληρωματικά θα πρέπει τουλάχιστον να επισπευσθούν (α) το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας Ν.Ε., ώστε να αποδοθούν τα πολύτιμα αυτά Α/Φ πλήρως εξοπλισμένα με όργανα και όπλα στον Στόλο (β) η προμήθεια τορπιλών βαρέος τύπου για χρήση στα ΥΒ τύπου 214 (γ) η ενεργοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων και της αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι άλλες καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται, όπως δεν επιτρέπεται η αναποφασιστικότητα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να διαιωνίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT