Εναέρια επιτήρηση και πυρόσβεση

Κύριε διευθυντά
Διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του κ. Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή» της 10ης Αυγούστου φοβερές καταγγελίες σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες πρέπει ή να διαψευσθούν επισήμως ή να επέμβει ο εισαγγελεύς!

Σε επιστολή μου που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 28ης Μαΐου ε.έ. τόνιζα τη σημασία του «να εντοπίζονται εγκαίρως εστίες και να επιτυγχάνεται έγκαιρη και στοχευμένη κατάσβεση εν τη γενέσει τους» και υπεδείκνυα τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (drones κ.ά.).

Εκπληκτοι πληροφορούμεθα από το ρεπορτάζ του κ. Σουλιώτη την «απουσία –όπως καταγγέλλεται– εναέριας επιτήρησης», ενώ προβλέπεται ότι «Για τις ημέρες που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (επίπεδο 4), πυροσβεστικά αεροσκάφη θα πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες, ούτως ώστε να εντοπίσουν ή ακόμη και να «χτυπήσουν» τη φωτιά το συντομότερο δυνατόν»!

Και συνεχίζει ο κ. Σουλιώτης: «Η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη εκδηλώθηκε σε απόσταση αναπνοής από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου», όπου «Το πρωί της 3ης Αυγούστου βρίσκονταν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα Ερικσον, αλλά και δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractors». Και όμως, «Σύμφωνα με ορισμένες πηγές… μεσολάβησαν… 44 λεπτά έως ότου γίνουν οι πρώτες ρίψεις νερού από αέρος»! Στην… ίδια γειτονιά!

Ομως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές τα εναέρια μέσα και οι πιλότοι τους δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να επέμβουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά; Είναι πόλεμος, κύριοι!

Ζητούμε στοιχειοθετημένη διάψευση ή επέμβαση του εισαγγελέως!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT