Τραμ στον Πειραιά, πότε τελικά;

Κύριε διευθυντά
Σε άρθρο της συνεργάτιδός σας κ. Α. Κασσίμη της 6/7/2021 με τίτλο «Δρομολόγια τραμ προς Πειραιά από Σεπτέμβριο», μεταξύ άλλων, επί λέξει αναφέρονται τα εξής: «Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ έως τον Πειραιά θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 ημέρες, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) Νίκος Χαιρέτας στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021». 

Ο κ. Χαιρέτας μάλλον γνωρίζει ότι ο Αύγουστος τελείωσε και κανένα απολύτως δοκιμαστικό δρομολόγιο του τραμ προς Πειραιά δεν έχει γίνει. Ο ίδιος προφανώς θα συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν τηρούνται τα εξαγγελθέντα χρονοδιαγράμματα για την (πολύπαθη) επέκταση του τραμ προς Πειραιά. Τα καινούργια υπερσύγχρονα πορτοκαλί οχήματα εκ Γαλλίας τα έχουν κρύψει μήνες τώρα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού. Χιλιάδες συμπολίτες μας και ευπαθείς ομάδες ανάμεσά τους, όπως ΑμεΑ, στερούνται των υπηρεσιών του πλέον ανθρώπινου μέσου μαζικής μεταφοράς και αντ’ αυτού η κοροϊδία από τη μεριά των αρμοδίων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Απορίας άξιον να μην υπάρχει ούτε μία παραίτηση; Καθόλου. Η έλλειψη συνέπειας και ευαισθησίας είναι χαρακτηριστικόν ίδιον του (νεο)ελληνικού κράτους διά μέσου των αιώνων. Οι ΣΤΑΣΥ θα έσπαγαν την (κακίστη) αυτή παράδοση; Αν είναι ποτέ δυνατόν!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT