Το «καθηκοντολόγιο» του κ. Ακη Σκέρτσου

Το «καθηκοντολόγιο» του κ. Ακη Σκέρτσου

Κύριε διευθυντά
Ο  κ. Ακης Σκέρτσος μού είναι γενικά συμπαθής. Προσεδαφίστηκε στο πολιτικό τοπίο χωρίς πολλά μπαγκάζια – με πιθανή εξαίρεση τη θητεία του στον ΣΕΒ που τον κάνει, άδικα, εύκολο στόχο των αντιπολιτευομένων. Τώρα όμως, ως υπουργός Επικρατείας, πασχίζει να εκπέμψει το μήνυμα της κυβέρνησης επί παντός επιστητού, στους «ανά την επικράτεια καφενέδες», όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος συνάδελφός σας Χάρης Μπουσμπουρέλης. Με καταιγιστικές ρίψεις στατιστικών και συχνά καταγγελτικός, αψιμαχώντας αναίτια ακόμη και με μπαρουτοκαπνισμένους δημοσιογράφους, ο κ. Σκέρτσος ρέπει συχνά προς τον προπαγανδιστικό λόγο, επιτυγχάνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επιδιώκει. Κρίμα, γιατί φαίνεται άξιο και εργατικό στέλεχος. 

Ετσι όμως η κυβέρνηση πελαγοδρομεί στην ενημέρωση, χάνοντας σε συνοχή και αποτελεσματικότητα, η δε σύγχυση ενίοτε επιτείνεται (κάτι που γίνεται ακόμη πιο αισθητό εδώ, στις εσχατιές της χώρας). Η επικοινωνία κάθε θέματος ανήκει στους αρμόδιους υπουργούς διότι, εν τέλει και παραφράζοντας, «η πολιτική είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να την αφήσουμε στους πολιτικούς».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT