Ένα ευχαριστώ και μία πρότασή μου

Κύριε διευθυντά
Οφείλω να σας ευχαριστήσω θερμά –και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι οι ευχαριστίες μου εκφράζουν τα αισθήματα πάμπολλων αναγνωστών της «Κ»– για την προσφορά του θερμώς νηφάλιου και συνάμα εξαιρετικού βιβλίου του Αλέξανδρου Λ. Ζαούση για τη Λέλα Καραγιάννη. Εχω την τύχη να ανηφορίζω και να κατηφορίζω καθημερινά, όχι μόνο μία φορά, την οδό Λέλας Καραγιάννη της πόλης μου. Η μαρτυρική «Μπουμπουλίνα της Κατοχής» βρήκε στο πρόσωπο του ιατρού Α.Λ. Ζαούση τον άξιο βιογράφο της, τον συναξαριστή της.

Ο,τι και να γράψω για Εκείνη, θα την αδικήσει. Λοιπόν σιωπώ. Ωστόσο, ως Λημνιός εκ μητρός θα ευχόμουν η «Κ» να χάριζε, μέρες που περνάμε, στους αναγνώστες της το βιβλίο της Ελένης Μπακοπούλου «Η Μάννα», που εκδόθηκε το 2004. Η «Μάννα» δεν είναι άλλη από την Αννα Μελά-Παπαδοπούλου, αδελφή του Παύλου Μελά. Είναι άκρως επίκαιρο, γιατί εκείνη η απολύτως δοτική γυναίκα –και πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πολέμου– ήταν κάτοικος των Ροβιών, τις οποίες κατέφαγαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Η συγγραφεύς του βιβλίου ήταν η πρωτοκόρη της Αννας και ο κ. Μάνος Καστρινάκης, που φρόντισε να εκδοθεί το βιβλίο, ήταν εγγονός της Ελένης.

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τέτοια βιβλία στις μπερδεμένες ημέρες μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT