Τότε που ο Χαρίλαος περίμενε τον Ανδρέα

Τότε που ο Χαρίλαος περίμενε τον Ανδρέα

Κύριε διευθυντά 
Διάβασα στη χριστουγεννιάτικη «Καθημερινή» τη συνέντευξη του Κέβιν Φέδερστοουν και εξεπλάγην αρνητικά, στα σημεία όπου αναφέρεται εγκωμιαστικά για τον Ανδρέα και για τον Τσοβόλα… που τα ’δωσε όλα! Από την τσέπη τους; Δεν μας εξηγεί!

Επειδή, τον κ. Φέδερστοουν, τον έχω παρακολουθήσει σε σεμινάριά του και διαβάζω άρθρα του, φυσικά δεν θέτω σε αμφισβήτηση, σε καμιά περίπτωση, το επιστημονικό του έργο και τον φιλελληνισμό του… Αλλά, ίσως οι αναμνήσεις του, όταν στα νιάτα του, στα ’80ς, επισκεπτόταν την Ελλάδα της «αστακομακαραμόδας», τον κάνουν να συνδέει τον Ανδρέα και τον Τσοβόλα με ευτυχισμένες στιγμές. Ολοι μας νοσταλγούμε τα ανέμελα νιάτα μας. Ας μου επιτρέψει μόνο να του παραθέσω δύο γεγονότα, σχετικά με τον Ανδρέα, που μου είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης:

1) Το 1983 τον είχα ρωτήσει για τις εκλογές του ’81 και μου λέει: Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας και μου λέει:

«Χαρίλαε, έλα αύριο να κάνουμε κυβέρνηση!»… Ακόμα τον περιμένω!

2) Το 1990 τον είχα ρωτήσει: Καλά, Χαρίλαε, θα βάλεις φυλακή έναν πρωθυπουργό; «Αφού τα πήρε! Εχουμε όλα τα στοιχεία». Ποτέ δεν τον θυμάμαι να ’χει το βλέμμα του τέτοιο αποτροπιασμό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT