Τζόνσον – Τζόκοβιτς κρατούν ίδια ρακέτα

Τζόνσον – Τζόκοβιτς κρατούν ίδια ρακέτα

Κύριε διευθυντά
Δύο εκ πρώτης όψεως μη σχετιζόμενα μεταξύ τους γεγονότα κυριάρχησαν στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες: οι αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις με το ψευδές περιεχόμενο του Μπόρις Τζόνσον ως προς την παρουσία του στο κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και η στάση του Τζόκοβιτς στο θέμα της συμμετοχής του στο Open της Αυστραλίας.

Πράγματι, ο αρθρογράφος σας κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος περιγράφει (12/1) πολύ εύστοχα το ύφος και το ήθος του Τζόκοβιτς («Οχι άλλο Τζόκοβιτς»). Αυτό που θα ήθελα εγώ να υπογραμμίσω είναι ο κοινός παρονομαστής που χαρακτηρίζει αυτά τα δύο άτομα, δηλαδή ο ελαττωματικός χαρακτήρας και η αλαζονεία τους. 

Μολονότι προέρχονται από τελείως διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, ο ένας από την παραδοσιακή βρετανική αριστοκρατία και ο άλλος από ένα χαμηλό στρώμα της σερβικής κοινωνίας, και στις δύο περιπτώσεις η αίσθηση ισχύος, το χρήμα και η εξαιτίας αυτών αυταρχική συμπεριφορά τους φαίνεται ότι τους έχουν τυφλώσει αφαιρώντας από αυτούς κάθε ίχνος σεμνότητας και αξιοπρέπειας. Είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο, ότι η κοινή γνώμη διέκρινε αμέσως αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τις καταδίκασε έντονα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT