Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη

Kύριε διευθυντά
Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει με δημόσιο χρήμα να εξακολουθούμε να ενισχύουμε τον τουρισμό για «δημιουργία», «επέκταση» και «εκσυγχρονισμό» τουριστικών καταλυμάτων.

Παράλληλα, πολιτικοί μας μιλούν για έννοιες όπως «πράσινη», «βιώσιμη», «αειφόρο» ανάπτυξη, εσχάτως δε, ο υπουργός Τουρισμού εκστόμισε και τη «φέρουσα ικανότητα» ενός τόπου. Ο τουρισμός της χώρας έχει γιγαντωθεί απειλητικά, το επιβεβαιώνει και η στατιστική. Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος μοιάζουν παραδείγματα προς αποφυγήν. Ομως, δεν γίνεται από τη μια να θέλεις βιώσιμη ανάπτυξη και από την άλλη, μάλιστα με δημόσιο χρήμα, να ενισχύεις τη «δημιουργία» νέων κρεβατιών και την «επέκταση» υφιστάμενων. Δεν μπορεί «να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη».
Χρειάζεται αναστοχασμός. Μέχρι να τον κάνουμε, τουλάχιστον ας αφαιρέσουμε την πρόβλεψη ενίσχυσης για «δημιουργία» και «επέκταση» από το σχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αντε, ας κρατήσουμε μόνον τον «εκσυγχρονισμό» των καταλυμάτων που υπάρχουν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT