Συνελεύσεις φοιτητών και καταλήψεις

Κύριε διευθυντά
Στο άρθρο του της 18/1/2022 ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι ο υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επληροφορήθη από τον πρύτανη του ΟΠΑ (για εμάς τους παλιούς πάντα ΑΣΟΕΕ) ότι η πρόσφατη κατάληψη του κεντρικού κτιρίου ήταν νόμιμη γιατί αποφασίστηκε από γενική συνέλευση των φοιτητών. Θέτω δύο ερωτήματα: Το πρώτο στον σεβαστό πρύτανη της και δικής μου Alma Mater: Πόσοι φοιτητές έλαβαν μέρος στη γενική συνέλευση και με πόσες ψήφους ελήφθη η απόφαση για κατάληψη. Το δεύτερο στον συντάκτη της «Καθημερινής» Απόστολο Λακασά: Τον παρακαλώ να με (μας) πληροφορήσει σε κάποιο προσεχές ρεπορτάζ του περί του σημείου που βρίσκονται σκέψεις για ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων. 

Επιπλέον θα ήθελα να μάθω ποια νομοθεσία διέπει τη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και κατά πόσον αυτή η λειτουργία διέπεται από κάποιο νόμο και ποιος μπορεί να αλλάξει αυτόν τον νόμο. Με άλλα λόγια, ποιος νομιμοποιείται και ποιος έχει τα κότσια να σπάσει αυγά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT