Μητρώο γεφυρών και συντήρησή τους

Κύριε διευθυντά
Στην έγκριτη εφημερίδα σας δημοσιεύθηκε η είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρηματοδοτεί με 24 δισ. δολάρια τη συντήρηση, επισκευή και αντικατάσταση των γεφυρών της χώρας του.

Το γεγονός αυτό θυμίζει ότι οι γέφυρες αποτελούν το νευραλγικότερο σημείο για την οικονομία και την ασφάλεια κάθε χώρας, και ότι καθώς γηράσκουν (όπως και κάθε φυσικό και τεχνητό σύστημα) μπορεί να προκαλέσουν τεράστιους δυσπρόβλεπτους κινδύνους για τους χρήστες των.

Τα καλά νέα για τη χώρα μας είναι ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από πολυετείς προσπάθειες, έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο για τη θέσπιση Διοικητικής Αρχής Γεφυρών για όλη την Ελλάδα, μαζί με τον μηχανισμό σύνταξης Εθνικού Μητρώου Γεφυρών, και με έναν λεπτομερή κανονισμό περιοδικών επιθεωρήσεων και συντήρησης γεφυρών. Οφείλονται συγχαρητήρια στο υπουργείο για τη σπουδαία και όντως απαραίτητη αυτή πρωτοβουλία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT