«Ξηλώστε τώρα τους ανεγκέφαλους»

Κύριε διευθυντά
Πανελλήνιο σοκ από τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. Προτάσεις μου στο υπ. Αθλητισμού, για να προληφθούν όμοιες τραγωδίες, έπεσαν δυστυχώς στον κάλαθο των αχρήστων. Ανεγκέφαλοι ψάχνουν να βρουν αδύναμα άτομα για να… δολοφονήσουν. Στα γήπεδα φιλοξενούνται εγκληματικές, μη αθλητικές ομάδες ατόμων που στηρίζονται από οικονομικά συμφέροντα. Χρειάζεται το ξήλωμά τους, γιατί υπηρετούν το μίσος. 

Οι ανεγκέφαλοι διψούν για αίμα γιατί νομίζουν ότι έτσι αποκτούν υπόσταση. Πρόκειται για άτομα αόρατα που δεν έχουν συναίσθημα και διακατέχονται μόνο από βία. Η ιδεολογία της βίας θα πρέπει να διακοπεί πάση θυσία. Μέσα από τις «θύρες» των γηπέδων διαδίδεται η βία. Πελώριες είναι επίσης οι ευθύνες για τα κατάπτυστα σίριαλ σε ώρες υψηλής τηλεθέασης με απίστευτη βία και έγκλημα. Σε άλλες χώρες το αντίστοιχο ΕΣΡ θα είχε επιβάλει πρόστιμα εκατ. ευρώ. Αναμένω με ενδιαφέρον το σχόλιο του υπ. Αθλητισμού για την επιβολή κυρώσεων και αστρονομικών προστίμων για τη βία στα γήπεδα. Θεωρώ πως μόνο η γνώση μπορεί να ανακόψει τη βία και αυτή είναι το καλύτερο αντίδοτο. Προτείνω ανοιχτές δημοτικές βιβλιοθήκες επτά μέρες την εβδομάδα σε 24ωρη βάση, όπως συμβαίνει στο Λονδίνο. Ας ακολουθήσουν οι αρμόδιοι την προτροπή του Β. Ουγκώ «εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT