«Ανω σχώμεν τας καρδίας και έχει ο Θεός…»

«Ανω σχώμεν τας καρδίας και έχει ο Θεός…»

Κύριε διευθυντά 
Στο εορτολόγιο της Εκκλησίας περιλαμβάνεται και η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού, η οποία εορτάζεται την 2αν Φεβρουαρίου κάθε έτους, καθ’ ην η Θεομήτωρ μεταβαίνει στον ναό με τον συμπληρώσαντα 40 ημέρες από της γεννήσεώς του Υιόν της Κύριον Ιησούν Χριστόν.

Εκτοτε η Ελληνίδα μητέρα, άμα τη συμπληρώσει 40 ημερών από τον τοκετόν του τέκνου της, είθισται να μεταβαίνει στην Εκκλησία, μετ’ αυτού, αιτούσα, μέσω του ιερέως, την ευλογίαν του Υψίστου.

Από τας πενιχράς μου περί θεολογίας γνώσεις, ενθυμούμαι ότι κατ’ εκείνην την ημέραν της προσελεύσεως της Θεομήτορος, ευρίσκετο εις τον Ναόν και ο Προφήτης Γέρων Συμεών, ο οποίος είχε παρακαλέσει τον Θεόν να του επιτρέψει να ζήσει μέχρις ότου ιδεί τον Υιόν Του, τον οποίον, αφού είδε, ανεφώνησε «νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα», στραφείς δε προς την Θεομήτορα είπε, προφητικώς, «και σου διελεύσεται την καρδίαν ρομφαία».

Οντως, τούτο συνέβη όταν η Παναγία είδε τον Υιόν της επί του Σταυρού, κρεμάμενον.
Αναφέρομεν, εν πλήρει συντομία, τα ανωτέρω, καίτοι το εκλεκτόν αναγνωστικό σας κοινόν πιθανολογώ να γνωρίζει πλείονα περί αυτών, με την ελπίδα ότι η ανάμνηση χριστιανικών εορτών αποτελεί αμυδράν ελπίδα φωτός στη νεφελώδη και ταραχώδη εποχήν που διερχόμεθα. Τελευτών αναφωνώ: Ανω σχώμεν τας καρδίας.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT