Κόμματα, κινήματα και περί τυμβωρυχίας

Κόμματα, κινήματα και περί τυμβωρυχίας

Κύριε διευθυντά 
Επιτρέψτε μου να επιχειρήσω μιαν ανεπαίσθητη τομή στην ονοματολογία των κομμάτων σχολιάζοντας ακροθιγώς τα καθέκαστα: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να αντιδιαστέλλεται προς την παλιά δημοκρατία, η οποία, προφανώς, κατά την αντίληψη του ιδρυτή της, δεν ήταν  καλή δημοκρατία. Αλλά, νομίζω, η δημοκρατία είναι εξ ορισμού καλή. Ή είναι δημοκρατία ή δεν είναι.

Το ΠαΣοΚίνημα ενείχε εκ γενετής μίαν αυτοκτονική προδιάθεση. Κίνημα, στα κανονικά ελληνικά, σημαίνει πραξικόπημα και ο επικεφαλής του κινήματος κινηματίας/πραξικοπηματίας. Καθόλου κολακευτικό αλλά δεν μας ένοιαζε αφού έτσι ήθελε ο αρχηγός. Αυτά, για την προ Ανδρέα εποχή, διότι ο πρωτεργάτης της Αλλαγής άλλαξε το κόμμα και το έκανε κίνημα. Εκτοτε, όταν λέμε κίνημα εννοούμε κόμμα, αλλά όχι απλώς κόμμα, αλλά κάτι παραπάνω, κάτι υπέροχο: Κίνημα! Οσο για τον σολοικισμό δεν μας νοιάζει, αφού το λέει ο αρχηγός…

Το ΚΙΝΑΛ, τέλος, τυμβωρύχησε στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, και ανέσυρε το συγκλονιστικό «Κίνημα» από τη μία μεριά και την περιώνυμη «Αλλαγή» από την άλλη και έγινε ένα κίνημα Αλλαγής. Ποιας αλλαγής; Της αλλαγής που είχε ήδη κάνει το ΠΑΣΟΚ; Και τι γίνεται όταν έχουμε να κάνουμε με μιαν αλλαγή αλλαγής; Γυρνάμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε!

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον αφήσουμε ήσυχο στη στενοχώρια του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT