Να καθιερωθεί Ημέρα Γεννητικότητας

Κύριε διευθυντά
Στις 16 Φεβρουαρίου 1933 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το μαιευτήριο Μαρίκα Ηλιάδη – «της Ελενας», γιατί ιδρύθηκε από την Ελενα Βενιζέλου, σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που του έδωσε το όνομα αγαπημένης της φίλης που είχε χάσει. Ηταν το υπερσύγχρονο μαιευτήριο που τόσο χρειαζόταν η Ελλάδα, όταν τα ποσοστά θνησιμότητας για μητέρες και βρέφη ήταν μεγάλα. 

Προτείνω, αυτές τις μέρες που ένα καυτό θέμα είναι, και πρέπει να είναι, η σημασία της ανάγκης δημιουργίας ανθρώπων ψυχοσωματικά υγιών, σε όλα τα στάδια της δημιουργίας της ανθρώπινης ζωής, να καθιερωθεί η 16η Φεβρουαρίου ως Ημέρα Γεννητικότητας. Πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Και να είναι μια ημέρα χαράς, μια γιορτή, αλλά και μια ημέρα ευθύνης, που θα γιορτάζεται στα σχολεία όλων των βαθμίδων. 

Σε αυτό το μαιευτήριο γεννήθηκα κι εγώ στις 16 Φεβρουαρίου. Μετά έναν δύσκολο τοκετό (εμβρυουλκία), χάρη στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό του, μέσα στη διπλά γιορτινή ατμόσφαιρα της επετείου των εγκαινίων του και των Αποκριών, ήταν η πρώτη μου εμπειρία αυτού του κόσμου, μια εμπειρία χαράς. Και εμπειρία χαράς πρέπει να είναι η γέννηση ενός παιδιού, και για τους γονείς και για το ίδιο, για να αντιμετωπιστεί και το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT