Μετά τη θλίψη και τα ευχολόγια;

Κύριε διευθυντά
Ευχολόγια, λίγα λουλούδια, μαθητές 2-3 σχολείων που θα εκφραστούν συγκινητικά με τον τρόπο τους, ένας φιλικός μεταξύ των δύο ομάδων (που σίγουρα και τότε οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο θα συνεχίσουν να βρίζονται), άσχετες δηλώσεις παραγόντων και δικηγόρων, ρεπορτάζ με λάθος κατεύθυνση, το αρμόδιο υπουργείο δεν θα τοποθετηθεί, και το πρόβλημα θα κουκουλωθεί γρήγορα.

Προς ποδοσφαιρικούς παράγοντες: Το επίπεδο και η ποιότητα των επιδόσεων των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους είναι κάτω του μετρίου, και κάνουν το απόλυτο λάθος να θεωρούν ότι μια ζωντανή, γεμάτη, φωνασκούσα και φανατική κερκίδα θα φέρει πολλά γκολ, άρα πρέπει να χαϊδεύουμε τους οργανωμένους οπαδούς. 

Προς φιλάθλους: Αν πάτε στα γήπεδα (σας αποτρέπω βεβαίως), με έναν μόνο τρόπο μπορείτε να βοηθάτε την ομάδα σας, μόνο να χειροκροτείτε τις καλές προσπάθειες. Τίποτα άλλο. Ούτε κραυγές ούτε βρισίδια. Αν θέλετε να απολαύσετε το ποδόσφαιρο και τα σπορ συνολικά, πάρτε μια μπάλα να δοκιμάστε να την κοντρολάρετε, για να καταλάβετε τη μαγεία της, και επειδή αυτό είναι δύσκολο, φροντίστε να γυμναστείτε με οποιοδήποτε σπορ 3 με 5 ώρες την εβδομάδα, και μη χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας σε θλιβερές, μίζερες κερκίδες.

Προς το υπουργείο Αθλητισμού και τους προέδρους των ομάδων: Γενικώς προσπαθήστε να μιμηθείτε τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, και το σωστό είναι να μην πλησιάζει καν στους αθλητικούς χώρους. Οι Βρετανοί το πρόβλημα με τους χούλιγκαν το έλυσαν πριν από πολλά χρόνια το 1985. Αυστηρές τιμωρίες των ομάδων και πολυετής αποκλεισμός από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο οι σύλλογοι μπορούν να ελέγξουν τους επικίνδυνους και φανατικούς οπαδούς. Η απόλυτη κατάργηση των ποδοσφαιρικών συνδέσμων με νόμο είναι επιβεβλημένη και θα κάνει μεγάλο καλό στις ομάδες, αν καταλάβουν ποιο θα είναι το κέρδος τους.

Για εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα ηθικής στα σπορ στα σχολεία, στα αθλητικά σωματεία όλων των κατηγοριών, σε αθλητές/τριες, παράγοντες, προπονητές κ.λπ. να μην πω τίποτα, ούτε εκεί υπάρχει ελπίδα. Εχουμε αναπτύξει πολύ εκπαιδευτικό υλικό, το αξιοποιούν λίγοι αιθεροβάμονες, και μέχρι εκεί. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT