Πρωτεύον μάθημα ο σεβασμός των άλλων

Κύριε διευθυντά
Με την παρούσα επιστολή κάνω την ευχή για την υλοποίηση μιας υπερκομματικής ιδέας, αυτή της εισαγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη.

Στην εκπαίδευση των μαθητών να συμμετέχουν προσωπικότητες, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τοπικοί άρχοντες, ηθοποιοί και πολιτικοί, και να έχει χαλαρό και ευχάριστο ύφος, συνοδευόμενο από ανάλογα βίντεο και έντυπο υλικό.

Τα θέματα που, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται να θιγούν είναι η σημασία της τήρησης των νόμων του κράτους για τον σεβασμό των συνανθρώπων μας, το κράτος δικαίου και η ισονομία, η ομοφοβία, η ανδροκρατία, η οπαδική βία, το μπούλινγκ, η ψυχολογική βία, ο ρατσισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, με απλά και κατανοητά λόγια για μικρούς μαθητές.

Να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε την τοξικότητα και να δώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας, διαμορφώνοντας νωρίς σωστές συνειδήσεις και απομυθοποίηση των κακών παλιών προτύπων, ιδιαίτερα στα αγόρια.

Νιώθω το κενό με αυτά που ζούμε ότι οι Ελληνες γονείς χρειάζονται υποστήριξη από την πολιτεία, για να προστατεύσουμε τις μελλοντικές γενιές που είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT