Καταθέσεις Ελλήνων και εξοπλισμοί

Κύριε διευθυντά 
Εδώ και 40 χρόνια είμαι αναγνώστης-φίλος της «Καθημερινής», και παίρνω το θάρρος να εκθέσω και να προτείνω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τη χώρα μου. Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό τις κινήσεις και τις σκέψεις της γείτονος χώρας (Τουρκίας) που μόνο σε ανησυχία βάζουν τον καθένα μας. Γι’ αυτό προτείνω το εξής: 

Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες αν δεν κάνω λάθος είναι περίπου 180 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις – πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ. Προτείνω να πάρει το κράτος (σύμφωνα με τη θετική γνώμη των καταθετών Ελλήνων, καταθετών πλουσίων και φτωχών) το 10% του ποσού αυτού (18 δισ. ευρώ) και να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας (εξοπλισμοί – αεροσκάφη – φρεγάτες – υποβρύχια). Τότε και μόνον τότε η γείτων θα γίνει πιο σκεπτική στις αναθεωρητικές σκέψεις της. Δεν νομίζω ουδείς Ελλην καταθέτης να αρνηθεί τη βοήθεια προς την πατρίδα του τώρα! Πριν να είναι πολύ αργά, και να μην ξεχνάμε το παλαιό αλλά πάντα επίκαιρο ρητό: 

Αν θέλεις ειρήνη, τότε προετοιμάσου για πόλεμο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT