Γιατί όχι πατινάζ στο Καλλιμάρμαρο;

Κύριε διευθυντά
Εκκωφαντική απουσία Ελλήνων αθλητών και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Aγώνες με την κατάντια να μπαίνουμε πρώτοι στην έναρξη και τελευταίοι στο τέλος. Στα 15 αθλήματα με 2.871 αθλητές η ελληνική παρουσία είναι σχεδόν μηδενική. Θαυμάζουν οι θεατές τις 16χρονες αθλήτριες που κερδίζουν χρυσό! Θαυμάζουν επίσης την εκπληκτική ανάλυση του Αλ. Κωστάλα που είχε ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Είναι το άθλημα της νιότης, της ομορφιάς και του ρίσκου. Πρότασή μου: στο Καλλιμάρμαρο των 80.000 θεατών, αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ. Βιβλιοθήκες και αθλητισμός το καλύτερο αντίδοτο στην αφασία και την παραλυσία. Τα ελληνικά νιάτα αντί να συνωστίζονται στα μπαρ ψάχνοντας το μηδέν, είναι προτιμότερο να χαϊδεύουν το χαρτί του βιβλίου. Χρειάζονται αντιστάσεις στον μιντιακό ορυμαγδό. Διδάγματα και ώρες χρυσάφι χαμένες στα κατάπτυστα σίριαλ με καταιγισμό βίας.

Τα τεράστια κενά στην παιδεία και το Βατερλώ στον αθλητισμό είναι ένας κόλαφος που θα πρέπει έστω και έπειτα από δεκαετίες να αφυπνίσει τους κοιμώμενους στα παράλυτα υπουργεία Αθλητισμού και Παιδείας. Λόγω του στρουθοκαμηλισμού, άφησαν απροστάτευτα επί πολλά χρόνια τα ταλέντα που εγκατέλειψαν τελικά τις προσπάθειες αφού έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στο Ελλαδιστάν αντί για προπονήσεις οργανώνουν καταραμένους Συνδέσμους, με επικίνδυνο οπλισμό και οι εκάστοτε κομματάρχες βρίσκονται σε λήθαργο και αφυπνίζονται ως μωρές παρθένες μετά τις τραγωδίες. Εάν ρωτήσεις έναν μαθητή ή έναν φοιτητή πότε γράφτηκε ο ολυμπιακός ύμνος, από ποιoν και τίνος είναι οι στίχοι, δυστυχώς δεν πρόκειται να απαντήσει. 

Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση των υπουργείων Αθλητισμού και Παιδείας. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT