Τα κατεχόμενα και περί κυρώσεων

Κύριε διευθυντά
Μετά την αναγνώριση των αποσχιστικών «Δημοκρατιών» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τον πρόεδρο Πούτιν, ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε προβλέψιμη και επαίσχυντη την πράξη αυτή. Για τον λόγο αυτό Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες προτίθενται να επιβάλουν στη Ρωσία αυστηρές κυρώσεις. Προφανώς, μεταξύ των χωρών είναι και η πατρίδα μας, όχι μόνο ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά και ως χώρα καταδικάζουσα την οποιαδήποτε αυθαιρεσία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Στις 15 Νοεμβρίου 1983 το κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Κύπρου ανακήρυξε την ανεξαρτησία του και η Τουρκία έσπευσε να το αναγνωρίσει. Επεβλήθησαν τότε κυρώσεις στην Τουρκία από τον ελεύθερο δυτικό κόσμο; Απ’ ό,τι θυμάμαι όχι! Θεωρώ ότι μας δίδεται η ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους «συμμάχους» μας την αυθαιρεσία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και να ξανασκεφθούν τη στάση τους απέναντί της. Εχει τη δυνατότητα αυτή η πατρίδα μας;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT