Κριτική ουσιώδης, κείμενα μεστά

Κύριε διευθυντά
Αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της εφημερίδας σας και την άξια ομάδα των συντακτών, αρθρογράφων, αναλυτών, ανταποκριτών σας, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την καθημερινή σας έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση.

Με την παρούσα μου, θα ήθελα να εστιάσω στο άρθρο της δημοσιογράφου κ. Δώρας Αντωνίου, με τίτλο «Διδάγματα από μια χαμένη ευκαιρία» (18/2/2022). Θεωρώ πως κομίζει στον αναγνώστη μιαν ευοίωνη προοπτική και παράλληλα, υπενθυμίζει στους υπεύθυνους κρατικούς λειτουργούς τα προφανή αυτονόητα, αποκαλύπτοντας τις αβλεψίες/παραλείψεις τους. 

Ο ευρηματικός τρόπος της ανάκλησης του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων που δομήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρήσιμης και απαραίτητης κρατικής παρακαταθήκης αποκτημένης από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, και της σύνδεσής του, μέσω της επανενεργοποίησής του, για κάθε σύγχρονη και μελλούμενη κατάσταση κρίσης λειτουργεί ως εύστοχη πρόταση-πρόκληση προς τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Με συνεπή και σοβαρό τρόπο, μέσα από τα κείμενά της, η κ. Αντωνίου επιδιώκει μία ουσιώδη και αξιοσημείωτη αρχή: η αρνητική κριτική, για να είναι εποικοδομητική, χρειάζεται και θετικές αντιπροσφορές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT