Η «τέταρτη φάση» του μεταναστευτικού

Η «τέταρτη φάση» του μεταναστευτικού

Κύριε διευθυντά
Ισως είναι καιρός να προβλέψουμε την τέταρτη φάση του μεταναστευτικού: Γνωρίσαμε την πρώτη των ελεύθερων εισροών με στόχο εύπορες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, ακολούθησε η δεύτερη φάση των επιθετικών επελάσεων από τον Εβρο και το Αιγαίο και κατόπιν ήρθε η τρίτη, αποτρεπτική φάση των προστατευμένων εθνικών μας συνόρων. Αισίως, ο πολυπράγμων υπουργός Μετανάστευσης προετοιμάζει ήδη την τέταρτη φάση, αυτή της ελληνικής πολυπολιτισμικής, ισλαμοκεντρικής κοινωνίας. 

Παραλείποντας κάθε κοινοβουλευτική διαβούλευση, προσβάλλοντας τις υπευθυνότητες εντεταλμένων υπουργείων (όπως Γεωργίας, Εργασίας, Κοινωνικής Προνοίας, Ναυτιλίας, Εξωτερικών), αγνοώντας απερίσκεπτα τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων και επιδοτούμενων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, ο υπουργός Μετανάστευσης προσφέρει ευνοϊκές διμερείς διακρατικές συμφωνίες εργασίας στο Πακιστάν και στο Μπανγκλαντές. 

Είναι γενικά γνωστό ότι η ελληνική ναυτιλία επιδιώκει τα τελευταία 20 χρόνια να προσελκύσει διεθνή πληρώματα με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους εργασίας. Τα τουριστικά επαγγέλματα προσφέρουν πολύ καλές εποχικές προσλήψεις. Γεωργικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες παραμένουν ευάλωτες στις κλιματικές συνθήκες και στις ασταθείς ανάγκες των αγορών τους, ιδιαίτερα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου οι καλλιέργειες παραμένουν εκτεθειμένες και περιορισμένες. Ιδρύματα ευγηρίας, περίθαλψης και φροντίδας ζητούν προσωπικό με ήθος και ευθύνη.

Ποιες από τις ανάγκες αυτές εξασφαλίζουν λοιπόν οι 9μηνοι μετακλητοί μετανάστες του κ. Νότη Μηταράκη; Γιατί αφορούν τον υπουργό Μετανάστευσης και όχι τους υπουργούς Εργασίας ή Ναυτιλίας; Γιατί δεν εξετάζεται εργατικό δυναμικό από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Ινδία, η Σενεγάλη, η Ρουάντα, η Αίγυπτος – ορισμένες με χριστιανικές μειονότητες. 

Δουλειά του υπουργείου Μετανάστευσης είναι να αποτρέπει παράνομες εισροές, να παρέχει άσυλο σε όσους το δικαιούνται και να επαναπατρίζει όσους δεν το δικαιούνται – ζητήματα στα οποία ο κ. υπουργός εξακολουθεί να μας απογοητεύει με παραπλανητικές στατιστικές.

Είναι καιρός να ασχοληθεί πλέον η κυβέρνηση σοβαρά με το μέγιστο εθνικό θέμα της μετανάστευσης, ιδιαίτερα στις γκετοποιημένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οπως άλλωστε είναι πλέον καιρός να αφοσιωθεί ο υπουργός στα επείγοντα κοινωνικά ζητήματα της Χίου που τον εξέλεξε βουλευτή της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT