Οι κάτοικοι της Πλάκας έχουν λόγο να ανησυχούν 

Οι κάτοικοι της Πλάκας έχουν λόγο να ανησυχούν 

Κύριε διευθυντά
Με τρόμο διάβασα στην «Καθημερινή» της 18ης Φεβρουαρίου, ότι ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει παρεμβάσεις ανανέωσης στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Επειδή μένω στην Πλάκα πολλά χρόνια και έχω ζήσει όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων, φοβάμαι ότι και αυτή τη φορά θα είναι μια ακόμη ταλαιπωρία για όλους μας, χωρίς ουσιαστικό όφελος για την περιοχή.

Δυστυχώς οι μέχρι σήμερα επιχειρηματίες της Πλάκας, όποτε έκαναν αναβάθμιση του ιδιωτικού τους χώρου, ιδίως των καταστημάτων εστίασης, δεν δίσταζαν να προβούν σε παρεμβάσεις παράνομες, επικίνδυνες και κακόγουστες, βασιζόμενοι στην πλήρη έλλειψη ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πλάκα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους κατοίκους και κάθε αλλαγή που γίνεται στον χώρο αυτό επηρεάζει την κατοικία. Θα έπρεπε το σχέδιο «Agora Athens» που πρόκειται να υλοποιηθεί και να συμπεριλάβει και την Πλάκα, να γινόταν γνωστό και στους κατοίκους της Πλάκας ώστε να υπήρχε και η απαραίτητη συνεργασία. 

Ολοι νοιαζόμαστε για τη φυσιογνωμία της μοναδικής αυτής γειτονιάς στην Αθήνα, όπου μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά οι κατοικίες με τα καταστήματα. Δεν θέλουμε όμως να γίνει η Πλάκα χώρος μαζικής διασκέδασης, όπως ήταν παλιά. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο της αλλοίωσης του χαρακτήρα της και της ιστορικής της μορφής έχοντας ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των κατοίκων της. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT