«Κόκκινο πανί» για συντρόφους του…

Κύριε διευθυντά
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μου θυμίζει τον άριστα καταρτισμένο και υψηλού επιπέδου οικονομολόγο Γιάγκο Πεσμαζόγλου, ο οποίος ίδρυσε το ΚΟΔΗΣΟ το 1979, ένα μετριοπαθές κεντρώο κόμμα. Δυστυχώς, δεν είχε απήχηση το κόμμα αυτό γιατί απλούστατα απευθυνόταν σε ένα απαίδευτο ποίμνιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κ. Τσακαλώτο, αφού στο κόμμα του ουδείς άλλος έχει τα προσόντα του, και θεωρούν τον σπουδασμένο και άριστο επιστήμονα μίασμα ή «εχθρό» για το κόμμα. 

Η αστική αυτοπεποίθηση θεωρείται βαθύτατα ταξική και μη συμβατή με έναν αριστερό και εκνευρίζει τους «ορθόδοξους» του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ρωτήσεις πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι ο Μάλερ, ενδεχομένως να σου πουν πως είναι… οπισθοφύλακας της Μπάγερν. Το ότι, όμως, ο κ. Τσακαλώτος επιλέγει cd με έργα του Μάλερ για το σακίδιό του, σημαίνει ότι διαθέτει όχι μόνο παιδεία αλλά και βαθιά κουλτούρα. Oντως είναι πολύ έξυπνη κίνηση του πατέρα ναυπηγού να στείλει τον γιo του στο εκπληκτικό σχολείο Eton College (1440), από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι μεγαλύτεροι πολιτικοί της Αγγλίας. Στη συνέχεια, φοιτά σε ένα κολέγιο, στην Οξφόρδη (Queen’s College Oxford – 1341), οπότε δικαίως δεν έχει ανασφάλεια αλλά μια «αστική αυτοπεποίθηση». Χρειάζονται πνευματικά εφόδια για να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε δα και άλλους αυτού του επιπέδου, οι oποίοι να θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, που έχει πέσει στα τάρταρα από πλευράς αποδοχής. Πολύ σωστά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει πως το πολιτικό σύστημα (Αριστερά και Δεξιά) δεν έχει πείσει τους νέους ότι αξίζει τη συμμετοχή τους. Οι κομπλεξικοί του κόμματος προτίμησαν την επίθεση εναντίον του, επειδή ακριβώς διέπονται από ανασφάλεια. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT