Ανεμοξηλώματα, ανεμομπαλώματα

Κύριε διευθυντά
Ενα από τα μεγάλα προβλήματα που οι δήμοι της χώρας αποφεύγουν συστηματικά να αντιμετωπίζουν είναι τα επικίνδυνα μπαλώματα των δρόμων που αφήνουν πίσω τους οι εταιρείες κοινής ωφελείας, οι οποίες τέμνουν τα οδοστρώματα για την εγκατάσταση των δικτύων τους. Το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί ευκολότατα και μάλιστα χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση των δημοτικών ταμείων. Η λύση είναι απλή: Κατά τη διαδικασία χορήγησης μιας άδειας τομής οδοστρώματος, ο εργολάβος θα πρέπει να πληροφορείται ότι οφείλει να εκτελέσει τις εργασίες αποκατάστασης με βάση τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές της υπηρεσίας και ότι ως εγγύηση θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ανάλογη με το κόστος που θα βαρύνει τον δήμο για να επισκευάσει ο ίδιος το οδόστρωμα, σε περίπτωση πλημμελούς αποκατάστασης.

Εχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες δημοτικές αρχές, με το να ασφαλτοστρώνουν κάθε τόσο τμήματα δρόμων, δείχνουν να αδιαφορούν για το ότι η διατήρηση του οδικού δικτύου μιας πόλης σε καλή κατάσταση περιλαμβάνεται στις κύριες υποχρεώσεις τους ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία πεζών – οχημάτων και βεβαίως να μη σπαταλώνται άσκοπα τα χρήματα των δημοτικών ταμείων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT