Η παράσταση και οι «κριτικοί» της

Κύριε διευθυντά
Πυρ ομαδόν (από τις στρατευμένες δημοσιογραφικές πένες και τα συστρατευμένα τρολ) κατά της κυρίας Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την ακύρωση της παράστασης των Μπαλέτων Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη «Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, στο πλαίσιο των αντιποίνων των ευρωπαϊκών χωρών κατά της Ρωσίας του Πούτιν λόγω της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Μέχρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (παρασύρθηκε άραγε;) μίλησε για απαγόρευση του συνθέτη.

Αν, όμως, επρόκειτο για λογοκρισία (και μάλιστα γενική κάθε ρωσικού έργου) θα είχε ακυρωθεί και η επικείμενη παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο του έργου «Ο Αυτόχειρ» του επίσης Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Ερντμαν. Και, από ό,τι γνωρίζω, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής (για να κρατάμε και μία πισινή για κάθε ενδεχόμενο). Και όσο δεν συμβαίνει, αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο ανέρειστη και τυχάρπαστη είναι η «κριτική» διαφόρων πηγών και αμφίβολης ποιότητας τα κίνητρά των.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT