Οι αποζημιώσεις και τα ασφάλιστρα

Κύριε διευθυντά
Την 2.3.22 δημοσιεύθηκε στην Οικονομική «Κ» άρθρο της κ. Ευγενίας Τζώρτζη με τίτλο «Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στα παλιά ασφαλιστήρια υγείας». Οπως προκύπτει από το άρθρο, οι μέχρι τώρα ετήσιες αυξήσεις των ασφαλίστρων απεφασίζοντο βάσει του δείκτη υγείας της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ). Οι ασφαλιστικές εταιρείες (Α.Ε.) αμφισβήτησαν την αντικειμενικότητα του δείκτη υγείας της ΕΛΣΤΑΤ και ζήτησαν και πέτυχαν την έκδοση Π.Δ. από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ), βάσει του οποίου οι αυξήσεις των ασφαλίστρων θα βασίζονται στον δείκτη υγείας που θα καταρτίζεται από το ΙΟΒΕ. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο, ικανοποιεί πάγιο αίτημα των Α.Ε., διότι μέχρι τώρα πολλές από τις αυξήσεις που αποφάσιζαν οι Α.Ε., ακυρώνονταν κατόπιν προσφυγών των θιγομένων. Το άρθρο δεν είναι σαφές επί του προκειμένου, αλλά υποθέτω ότι οι ακυρώσεις θα ήταν αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων, τις οποίες οι Α.Ε. θα παρακάμπτουν πλέον με τη βοήθεια του ΥΠΑΝ. Αλήθεια, τους ασφαλισμένους ποιος τους ερώτησε; Ποιος προστάτευσε τα δικά τους συμφέροντα;

Αναφέρεται στο άρθρο ότι την 8ετία 2011-2018 οι καταβληθείσες από τις Α.Ε. αποζημιώσεις αυξήθηκαν κατά 52%. Σας πληροφορώ όμως ότι κατά την 9ετία 2014-2022 τα καταβληθέντα από εμένα ασφάλιστρα υγείας αυξήθηκαν κατά 231% (από 1.450 ευρώ ετησίως σε 3.356 ευρώ)! Και έπεται συνέχεια! Η συμβολή του ΥΠΑΝ στον πόλεμο κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι εμφανής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT