Είμαστε περήφανοι για τους αποφοίτους μας

Είμαστε περήφανοι για τους αποφοίτους μας

Κύριε διευθυντά
Συγχαρητήρια στην «Κ» για το άκρως ενδιαφέρον ολοσέλιδο δημοσίευμα το αφιερωμένο σε νέους ανθρώπους, ικανούς επιστήμονες/επιχειρηματίες («Κ» 6.2.22, Οικονομία σελ. 5). Το ζεστό χαμόγελο των εικονιζόμενων νέων ανθρώπων πλαισιωμένο με το άψογο δημοσιογραφικό κείμενο στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Λέγεται και επιβεβαιώνεται συχνά ότι πίσω από κάθε ικανό επιστήμονα υπάρχει τουλάχιστον ένας άξιος πανεπιστημιακός δάσκαλος και ότι μερικοί άξιοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μαζί κάνουν μια αξιόλογη πανεπιστημιακή σχολή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τέσσερις από τους αναφερόμενους στο δημοσίευμα, νέοι επιστήμονες/επιχειρηματίες, είχαν την καλή τύχη να σπουδάσουν στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μεν Ηλίας Κοκκίνης, Αλέξανδρος Τσιλφίδης, και ο μη εικονιζόμενος Μιχάλης Τζάννες, σπούδασαν στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ο δε Γιάννης Παπαδάκης στο τότε μοναδικό και πρωτοποριακό Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Τμήματα στα οποία άξιοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι εισήγαγαν από το 1971 και δίδαξαν πρωτοποριακά γνωστικά αντικείμενα, όπως Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Ρομποτική, Αυτοματισμούς, Βιομηχανική Πληροφορική, Κβαντική Ηλεκτρονική, Θεωρία Πληροφοριών, Κυβερνητική κ.ά.

Σήμερα 50 χρόνια μετά το 1971, πολλές εκατοντάδες διπλωματούχων της Πολυτεχνικής Σχολής είτε υπηρετούν επαξίως σε πανεπιστημιακά ή/και ερευνητικά ιδρύματα εντός και εκτός της χώρας, είτε στελεχώνουν τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και διακρίνονται επιτυχώς στις επιστημονικές/επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT