Οι ομογενείς μας, η Ε.Ε., το ενεργειακό

Οι ομογενείς μας, η Ε.Ε., το ενεργειακό

Κύριε διευθυντά
Λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, θα ήθελα να σας εκθέσω μερικές σκέψεις – προτάσεις, που κατά τη γνώμη μου θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κινδύνων που πιθανόν θα υπάρξουν στο μέλλον, τόσο για την Ελλάδα, όσο για την Ευρώπη.

Πρώτον: Η χώρα μας επιβάλλεται να βοηθήσει τα μέγιστα για να έρθουν οι ομογενείς μας εδώ από την Ουκρανία και να εγκατασταθούν στη Θράκη, μιας και στη χώρα τους υπάρχει εμφύλιος πόλεμος κι εκεί οι Ελληνες θα ζητήσουν διέξοδο για επιβίωση. Είναι γνωστό ότι στη Θράκη μας υπάρχει μείζον εθνικό θέμα με τη μουσουλμανική μειονότητα, η οποία αυξάνεται ραγδαία, την ίδια στιγμή που το ελληνικό στοιχείο μειώνεται λόγω υπογεννητικότητας και μετανάστευσης. Βέβαια για να έρθουν Ελληνες ομογενείς χρειάζονται κίνητρα (σπίτια, εργασία και ό,τι άλλο). Ας κινητοποιηθεί όμως προς αυτή την κατεύθυνση και ο απανταχού Ελληνισμός και να βοηθήσει κυρίως οικονομικά.

Δεύτερον: α) Δημιουργία ευρωστρατού πλαισιούμενου από σύγχρονη τεχνολογία ώστε να αποκτήσει άμεσα η Ε.Ε. δικό της ανεξάρτητο αμυντικό βραχίονα χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα.

β) Δημιουργία ανεξάρτητου ενεργειακού υπoβάθρου. Προς τούτο πρέπει η Αμερική και η Ευρώπη να επανεξετάσουν τη δημιουργία του EastMed και η Ε.Ε. την άντληση των δικών της ενεργειακών πηγών (Ελλάδα, Ιταλία κ.λπ.). Εάν δεν «τρέξει» άμεσα την ενεργειακή της πολιτική θα σέρνεται πίσω από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, που με μαεστρία ιδιαίτερα οι Τραμπ και Πούτιν την περιθωριοποίησαν.

Τρίτον: Επιπροσθέτως δε, θεωρώ σκόπιμο να «τρέξουν» οι διαδικασίες για να γίνει ισότιμο μέλος της Ευρώπης το Ισραήλ. Είναι χώρα με μεγάλη στρατιωτική και οικονομική επιφάνεια και θα βοηθήσει τα μέγιστα την Ευρώπη ώστε να γίνει κι αυτή μεγάλη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική οντότητα.

Αυτές είναι μερικές σκέψεις – προτάσεις μου με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις που έρχονται. Βρισκόμαστε μπροστά από ένα αδυσώπητο ψυχρό πόλεμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT