Η επέτειος του τραγικού 1922 και η ενότητα

Η επέτειος του τραγικού 1922 και η ενότητα

Κύριε διευθυντά
Με ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή με τίτλο «Η Αντάντ, η Σμύρνη και οι Νεότουρκοι» στο φύλλο της 8ης Μαρτίου του κ. Πετίνη, αντιστρατήγου ε.α. Λιτή και λίαν περιεκτική ως προς τη σημασία της. Διπλωματικά ο επιστολογράφος στοχεύει σε κάτι σημαντικό, το οποίο αποφεύγουμε να θίξουμε, ενώ η θλιβερή επέτειος το επιβάλλει. 

Θα παρακαλούσα ευγενώς τους επιστήμονές μας να αναλύσουν σε πλήρες βάθος τη δράση των Επιστράτων και των Αμυνιτών της περιόδου εκείνης, ασχέτως τόπου και χρόνου, όχι τόσο προς τον σκοπό να κριθούν (και ίσως να επικριθούν) τα πρόσωπα, τα οποία ηγήθηκαν των δύο αυτών κινήσεων, αλλά κυρίως προς τον σκοπό της τεκμηριωμένης αποκαλύψεως πράξεων, οι οποίες υποκατέστησαν με μίσος την επιβαλλομένη εθνική ενότητα και οδήγησαν τον ελληνισμό στην πλέον οδυνηρή ήττα της νεώτερης ιστορίας του, με συνέπεια ακόμη και σήμερα να πελαγοδρομούμε στον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT