Το προσοντολόγιο του διδάκτορος;

Κύριε διευθυντά
Από δημοσίευμα στην «Καθημερινή» της 11ης Μαρτίου πληροφορήθηκα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η είδηση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Τι έχει προσφέρει ο αναγορευθείς «στις ελληνορωσικές σχέσεις, στα γράμματα, στις τέχνες, στην κοινωνία και στη δημοκρατία», όπως αναγράφεται στην απόφαση αναγόρευσης;

Οι καθηγητές του πανεπιστημίου που αποφάσισαν να απονείμουν αυτή την τιμητική διάκριση έχουν ασφαλώς εξετάσει και αξιολογήσει τα προσόντα του τιμωμένου προσώπου, έχουν δηλαδή γνώσεις που στερείται ο απλός πολίτης.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στη Δημοκρατία της Ουκρανίας, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και ανυπολόγιστες καταστροφές δημοσίων κτιρίων και μνημείων, επιτρέψτε μου να διατυπώσω μια διαφορετική άποψη: το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακήρυξε τον Πούτιν επίτιμο δικτάτορα, αλλά στη δακτυλογράφηση της απόφασης έγινε λάθος (αναγραμματισμός).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT