Πώς θα διορθωθεί αυτή η πόλη;

Κύριε διευθυντά
Πριν από μερικά χρόνια γινόταν σοβαρή συζήτηση για τη μετατροπή του Δήμου της Αθήνας σε μητροπολιτικό δήμο με έκταση από τη Γλυφάδα μέχρι την Κηφισιά. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε αποκλειστική ενασχόληση των δημάρχων της Αθήνας με το 1ο διαμέρισμα του δήμου και την απόλυτη εγκατάλειψη των διαμερισμάτων 2-6. 

Εκεί θα δείτε δρόμους κατεστραμμένους, γεμάτους τρύπες και λακκούβες. Η πρόχειρη και φθηνή ασφαλτόστρωση καταστράφηκε από τον κακό χρονισμό με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας που ήρθαν να τους σκάψουν αμέσως μόλις στρώθηκαν. Την ποιότητα της ασφαλτόστρωσης αποτελείωσε ο πρόσφατος χιονιάς. Τα, συχνά ανύπαρκτα, πεζοδρόμια είναι βρώμικα, με σπασμένες πλάκες παντού. Η ατμόσφαιρα μυρίζει βαριά από την παράνομη καύση των πάντων για τη θέρμανση των σπιτιών.

Εκεί θα δείτε την απόλυτη ανοχή στην ελάσσονα παρανομία. Αυτοκίνητα καταλαμβάνουν λεωφορειολωρίδες, διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑμεΑ. Τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από δίκυκλα, τραπεζοκαθίσματα και ό,τι κρίνει καθένας σκόπιμο να τοποθετήσει. Επαίτες σε κάθε γωνία και καθαριστές τζαμιών σε κάθε φανάρι. Χρειάζεται η παρέμβαση της κεντρικής κυβέρνησης με επιχειρήσεις «σκούπα» για να περιμαζέψει παράνομους και φουκαράδες. 

Πέρα από την αδικία της αναποτελεσματικής σπατάλης των χρημάτων των φορολογουμένων, αρχίζει να διαμορφώνεται στους πολίτες η αντίληψη ότι ίσως αντί για τη λύση του μητροπολιτικού δήμου θα είναι αποτελεσματικότερη είτε η δημιουργία νέων δήμων από τα περιφερειακά διαμερίσματα της Αθήνας, είτε η συνένωσή τους με τους όμορους δήμους. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT