Περίθαλψη κατοίκων Βόρειας Εύβοιας

Κύριε διευθυντά
Στο κυριακάτικο φύλλο της 27ης Μαρτίου φιλοξενήσατε πληθώρα άρθρων καθώς και συνέντευξη του κ. Σταύρου Μπένου σχετικά με το πολυσύνθετο και φιλόδοξο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. 

Ωστόσο ερώτημα παραμένει το κατά πόσον αυτό το πρόγραμμα θα επιλύσει και το χρονίζον ζήτημα της προβληματικής υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής.

Σε ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια με πληθυσμό άνω των 30.000-35.000 κατοίκων, οι ασθενείς εξυπηρετούνται είτε από υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας είτε από αγροτικά ιατρεία. Ακόμα και σχετικά απλά περιστατικά διακομίζονται στα πλησιέστερα Γενικά Νοσοκομεία που είναι στη Λαμία(!) και στη Χαλκίδα, δηλαδή σε κάθε περίπτωση η διακομιδή απαιτεί ένα ταξίδι άνω των δύο ωρών, χρόνος ιδιαίτερα πολύτιμος για τα βαρύτερα εξ αυτών. 

Η όλη κατάσταση απλά επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων καθώς και την εντύπωση πως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 

Θεωρώ λοιπόν πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δημιουργηθεί ένα Γενικό Νοσοκομείο στην Ιστιαία, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Η εν λόγω κίνηση σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τοπικού ΕΚΑΒ θα βελτιώσει σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και επισκεπτών και θα συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος, στην ανάσχεση της ερήμωσης της περιοχής ως συνέπεια των περυσινών καταστροφικών πυρκαγιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT