Ο πόλεμος και η Ορθοδοξία

Κύριε διευθυντά
Τα θλιβερά και τραγικά γεγονότα του ρωσοουκρανικού πολέμου δεν έχουν μόνο τις δραματικές τους συνέπειες για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και σκληρές, μακροχρόνιες οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις. Είναι ορατό ότι για ακόμη μία φορά η Ευρώπη βρίσκεται στον αστερισμό της παράνοιας.

Οι επιμέρους αναλύσεις από τώρα είναι αισθητές και αποτελούν ακόμη έναν κόλαφο για την ευρωπαϊκή κοινωνία στο σύνολό της. Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα ακόμη μία πτυχή –αδιάφορη για ορισμένους– της αναταραχής και του τραυματισμού των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Μια αναταραχή που μπορεί να φθάσει στον διχασμό της Ορθοδοξίας και σε Σχίσμα. 

Είναι αλήθεια ότι η Ελληνορθοδοξία αγωνιά μπροστά στα πικρά και αναπάντεχα γεγονότα των ημερών μας, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και ανήμπορη για μια αποφασιστική παρέμβαση. Ισως μια πρόσκληση για συμπροσευχή στο Αγιον Ορος των Πατριαρχών και των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο Περιβάλι της Παναγιάς, να έδινε τη μεγάλη ευκαιρία για τη συνδιαλλαγή, την καταλλαγή και την ειρήνευση, τις άγιες ημέρες που έρχονται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT