Κατασκευή drones από χέρια ελληνικά

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με το άρθρο σας «Τουρκικά drones από ελληνικά μυαλά», η (ελληνική) πραγματικότητα είναι πολύ πιο διασκεδαστική.

Πριν πάνω από 10 χρόνια, στα χειρότερα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μια startup, η uCanDrone, η οποία ιδρύθηκε από απόφοιτο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έφτιαξε ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο (Phoreas) για χρήση σε επιτήρηση καλλιεργειών. Από τότε η εταιρεία έχει μεγαλώσει, έχει πάρει μέρος σε μεγάλα διεθνή προγράμματα και έχει κατασκευάσει πλήθος μη επανδρωμένων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και στην άμυνα.

Αν και υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των drones, η ucCanDrone είναι νομίζω η μοναδική που κατασκευάζει τα δικά της, από το καλούπι μέχρι το τελικό προϊόν, στην Ελλάδα.

Ο Τύπος γενικά μιλάει εδώ και καιρό για το πρώτο ελληνικό drone στο οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο. Το αστείο είναι ότι το όνομα «Αρχύτας» (το όνομα του drone στο άρθρο) το έχει ήδη μη επανδρωμένο σκάφος της uCanDrone το οποίο έχει συμμετάσχει σε ασκήσεις με το Π.Ν. με πολύ καλές επιδόσεις.

Παρ’ όλα αυτά, το drone της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν και σχεδιάζεται εδώ και χρόνια, βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο εξέλιξης. Ωστόσο, ο Τύπος επιμένει να αναφέρεται σε αυτό σαν το πρώτο ελληνικό drone, λες και δεν υπάρχουν ήδη αμιγώς ελληνικά drones τα οποία ήδη έχουν γράψει αμέτρητες ώρες επιχειρησιακής πτήσης σε συνεργασία με τις Ε.Δ.

Αυτό το μπάχαλο (θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε μπάχαλο) είναι εξαιρετικό δείγμα της νοοτροπίας που περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT