Φυσικά πρόσωπα και καθαρή ενέργεια

Κύριε διευθυντά 

Ηθελα να καταθέσω την άποψή μου ότι στο σημερινό εκρηκτικό περιβάλλον στον χώρο της ενέργειας είναι ακατανόητο να μην επιτρέπεται στα φυσικά πρόσωπα να εγκαθιστούν σε ένα σημείο φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που να καλύπτει όλες τις παροχές ρεύματος που έχουν στο όνομά τους σε όλη την επικράτεια. Τη δυνατότητα αυτή (εντός της ίδιας περιφέρειας και όχι πανελλαδικά) έχουν μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθώς και οι ενεργειακές κοινότητες. Είναι ακατανόητο, διότι τα ως άνω πρόσωπα θα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην παραγωγή καθαρής ενέργειας (που είναι σήμερα το πρώτιστο ζητούμενο) και ταυτόχρονα να μειώνουν το αντίστοιχο κόστος του νοικοκυριού.

Το σημερινό καθεστώς (στον χώρο της παροχής να υπάρχει φωτοβολταϊκό του οποίου η παραγωγή να συμψηφίζεται μόνο για τη συγκεκριμένη κατανάλωση) δεν είναι οικονομικά αποτελεσματικό γιατί λείπουν οι οικονομίες κλίμακος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT